Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:22 pm, променено общо 1 път.
MASTER - специалист
За целта ползвай прозрачен неутрален силикон. Марката няма голямо значение.

Все пак иди погледай още веднъж стъкларя, за да си сигурен в технологията, и ако нещо не ти е ясно питай тук.

Само да ти обърна внимание - рамката трябва да бъде почистена идеално от стари остатъци от маджун, прах, мазнотии. Стъклото също.
Когато слагаш силикона всичко трябва да е сухо.[/b]
velsi - Почетен майстор
Всичко, което каза колегата, само един съвет от мене: нека силикона е бял, а не прозрачен. Колкото и добре да е почистена рамката, винаги остават разни мизерии, които си личат. Белия силикон ги скрива и резултата е по-добър.
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:23 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Има специален силикон за стъкла, само то него, никакъв друг вид.Произвежда се само прозрачен.Препоръчвам ти или на ЦЕРЕЗИТ или има един испански, но не се сещам марката, ползвал съм ги и двата, вършат идеална работа.
Spokoiniq - майстор
Има силикон за огледала, а за стъкла има за лепене, за фугиране, санитарен.Аз съм лепил стъкло с всичките видове.Освен това тук питането е дърво-стъкло.При добро желание и бюджет може да се направи с цветен санитарен силикон.
nihonjin - специалист
В къщи си смених маджуна с акрилен силикон (уплътнител). Вече 5 години не е мръднал. Може да се боядисва и е желателно, защото иначе полепва с прах и става черен.
Ако се наложи се маха лесно. Сменях едно счупено стъкло, така че и това е проверено.
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:23 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Точно за стъкло - дърво, алуминий и т.н. е силикона на ЦЕРЕЗИТ и испанския.И двата са за стъклопоставяне.Санитарния няма да издържи дълго, тъй като няма добра защита от УВ.
MASTER - специалист
Deo-x написа:
nihonjin написа:
В къщи си смених маджуна с акрилен силикон (уплътнител). Вече 5 години не е мръднал. Може да се боядисва и е желателно, защото иначе полепва с прах и става черен.
Ако се наложи се маха лесно. Сменях едно счупено стъкло, така че и това е проверено.
А с пистолет ли нанасяш силикона,нужно ли е да се сложи задължително пирончета?И твоят ли е прозрачен силикона?Също ме интересува средно разхода на силикона на едно крило което е с размерите на ш.35см/в.85см.,бая крила имам да нанасям.Един цял флакон силикон за колко линейни метра стигат?Това е.

АКРИЛЕН СИЛИКОН НЕ СЪЩЕСТВУВА !!!

АКРИЛНАТА ПАСТА Е САМО ЗА ЗАПЪЛВАНЕ НА ФУГИ !!!

ТЯ ИЗОБЩО НЕ Е СИЛИКОН, И НЕ ЛЕПИ !!!

Това че се маха лесно не е плюс :lol: :lol: :lol:

А специален силикон за стъкла няма, има редица специални силикони, които са с точно определено предназначение. Те освен че са скъпи, и многократно надвишават изискванята на това, което ще се прави.

за целта един НЕУТРАЛЕН силикон ще е предостатъчен, да не кажа че и ацетатен(дето му викат санитарен) ще свърши работа.

Не робувай на марки, и на маркетинги. Гледай само срока на годност на картушката.

А за разхода - от много неща зависи - най вече широчината и дебелината на слоя, който нанасяш

За да си го изясниш най добре купи 1 и пробвай колко ще те изкара.

Според мен една картушка би трябвало да стигне за три крила като твоите.

И не се опитвай да спестяваш материала, най много да се наложи после да го чистиш и да го правиш като хората.

Тема "--" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: