Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rainheart - напреднал
Здравейте колеги, искам малко професионални съвети! Значи въпросите ми са свързани с оборудване за печат върху тениски, в ограничени количества, седмично около 50-100 броя, някои в серии по 5, някои по 50. Тампонният печат ми се струва най-удачен за тези количества, но качеството ми се струва малко посредствено, поне на моделите, които видях. Принтерът и консумативите му режат глави, а трансферната хартия е с такова качество, че просто отпада на момента! В момент на криза и бюджетът е ограничен, така че да се разпростра с карусел и принтер за такива малки количества е малко неразумно. Очаквам съвети за отпимални разходи и добро качество, мерси предварително!
Takezo Sensey - модератор
Метъл фланелките с ютията не стават ли добре ? :?
karamundi - специалист
сито печат е за твоя случай става лесно и бързо а и материалите ги има на много места и не са скъпи
rainheart - напреднал
Takezo Sensey написа:
Метъл фланелките с ютията не стават ли добре ? :?
Трансферна хартия + термо преса?
УжасТ е! Аз не искам да правя еднодневки, гоня качество! Виждал съм доста тениски правени на трансфер и нещата, ако не на първо пране, но в рамките на месец-два започват да се цепят, разлепват и т.н.
Takezo Sensey - модератор
rainheart написа:
пране, но в рамките на месец-два започват да се цепят, разлепват и т.н.
Значи за т'ва ми се съсипа тениската на МЕТАЛИКА :evil:
rainheart - напреднал
Takezo Sensey написа:
rainheart написа:
пране, но в рамките на месец-два започват да се цепят, разлепват и т.н.
Значи за т'ва ми се съсипа тениската на МЕТАЛИКА :evil:
На сито щампата надживява тениската, при трансфера пада като ваденка...
karamundi, а по-подробно? Кажи ориентировъчни цени и ако може да съпоставиш с цените на тампона?
По съвет на един съфорумец писах на мастърадмина като най-запознат с техниките :)
sspoko - специалист
Качество не можеш да постигнеш без сериозна инвестиция в техника а иначе най достъпно е със сито печат но имаи в пред вид че повече от един цвят без каросел трудно ще постигнеш още повече че доколкото разбирам не си се занимавал до сега с такова нещо.
rainheart - напреднал
sspoko написа:
Качество не можеш да постигнеш без сериозна инвестиция в техника а иначе най достъпно е със сито печат но имаи в пред вид че повече от един цвят без каросел трудно ще постигнеш още повече че доколкото разбирам не си се занимавал до сега с такова нещо.
Значи трябва ми малка производителност за 1 човек работно място, знам цената на качеството, но искам съвети, защото във фирмите, в които звънях за съвети ми предложиха карусел за 18к евро или принтер за 26к лева и други подобни невъзможни техники :evil: Всеки пробутва най-скъпото дори с цената да изгуби клиент за нещо на нормални цени :roll:
rusev - специалист
Фото емулсията по спомени беше към 35-40 лв.за една кутия от 1кг.
Затруднение ще имаш с намирането на плат за сито.
А относно боичките, не съм ползвал такива за текстил и незнам цени.
sspoko - специалист
Разгледай тук за материали приспособления а и има доста полезни съвети във форума http://www.sitotehnika.com/ .

Тема "Текстилен печат - оборудване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: