Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
gibson58 - специалист
Здравейте,
ако някой знае как се чисти камък нека даде съвет.тази мивка беше нова ,но след едни доста немърливи(очевидно) майстори е в това състояние.цялата е в цимент колор кит и боя...
помагайте :?:

Изображение
pet.kan - специалист
телена четка -камбанка на малък ъглошлайф и ново фугиране, ако не стигне до дъното на фугите
с абразив за камък ще се изгладят камъните
gibson58 - специалист
pet.kan написа:
телена четка -камбанка на малък ъглошлайф и ново фугиране, ако не стигне до дъното на фугите
с абразив за камък ще се изгладят камъните
предполагам няма да се матира или повреди нещо камъкът?
Илиян Илиев™ - майстор
Ако се повреди - цялостно къртене и пак лепене на камък. И без това фугата е грозна. :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Илиян Илиев™ написа:
Ако се повреди - цялостно къртене и пак лепене на камък. И без това фугата е грозна. :wink:

На устата ми беше но ти го каза ... за мен цялата е грозна ,но това е мое мнение...
gibson58 - специалист
svetliopi44 написа:
Илиян Илиев™ написа:

На устата ми беше но ти го каза ... за мен цялата е грозна ,но това е мое мнение...
ами грозна ще е ,дошли н'якви турчета и "можете ли бе-можем,можем"
ей ги на колко могат.ама ме нямаше когато са я правили иначе щяха да я правят докато не стане,ама късно вече...
rockwall - майстор
не разбрах кое искаш да чистиш - зацапаните с цимент (теракол) камъни или жълтото наслояване от водата по предната част и вътре

ако е първото - вземи си фосфорна киселина - има по складовете за индустриална химия - като намажеш зацапаните места ще видиш как почва да се пени - чакаш малко и измиваш

за второто - cillit (от синия) 1 шише ще те оправи - това е препарат за почистване на мивки, тоалетни и тн. - най-доброто, което ми е попадало в БГ

мажеш без да разреждаш, оставяш малко и миеш - ако не се махне с 1 път - повтаряш - варовика и жълтата мръсотия ще ги махне 100%

Относно мивката като цяло:
гледам че чешмата е вдясно а сифона ти е отляво.

Ако не ти се кърти и тн, за да се центрира, лично аз бих се поразтърсил за някоя извита чешма, стил ковано желязо, с която да вкарам по-централно поне чешмата

успех с начинанието - ЕТО И НЕЩО ЗА МОТИВАЦИЯ :shock:
(така се чисти най-бързо) :lol: :lol: :lol:

Прикачен файл

skN17535 copy.jpg
skN17535 copy.jpg (107.28 KиБ) Видяна 4282 пъти
gibson58 - специалист
еми мерси ,информацията ти ще ми е много полезна,като съм свободен веднага я почвам :)
rockwall - майстор
еми, моля

и да разкажеш - да не си останем само с чистенето :wink:
gibson58 - специалист
rockwall написа:
еми, моля

и да разкажеш - да не си останем само с чистенето :wink:
е разбира се :)

Тема "как да почистя тази мивка???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: