• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
iveliks - специалист
Здравейте.Имам следният проблем преди време ми правиха шапки на едни тераси със мозайка и цимент но "Майстора" така ги направи ,че след сваляне на кофража лъснаха едни шупли и не мога да ги изкарам със шлайфане та въпроса ми е с какво мога да ги запълня и след това шлайфане .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С цимент.
iveliks - специалист
да ама не става добра спойка и се люпи така че това не е варянт.
panalov - специалист
Предполагам че шуплите са отдолу на мозайката (МАЙСТОРА не е омаслил кофража иначе нямаше да се получат шупли).
Колко са големи шуплите ,ако са мънички ги напълни с теракол флекс.То със сигурност ще направи добра спойка, и след 24 часа можеш да шлайфаш.

Ако имаш възможност да постнеш снимка ще внесеш по голяма яснота за какво иде реч.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Цимент с цимент не става спойка? Какво има между двете? Прах? Някаква химия? Фугин ще хване. Колко са големи кратерчетата? Ако са малки може за някаква смола да помислим.
iveliks - специалист
за снимки довечера ще пусна и проблема е че не са добре или по скоро хич не ги е стрисал или вибрирал за да уплътни и изкара въздуха абе "Майстор та дрънка"ама не по кофража а относно Теракол флекса ми звучи по надеждно от цимента само че дали има някъде бял защото цимента и мозайката са бяли
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
panalov, обясни ми, моля. Според мен шупли са в резултат на въздух, сиреч, не е вибрирано. Омасляване на кофреж (избагва се) е за по-лесно свалане.
iveliks - специалист
малко жокери за смолата
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Има бяло циментово лепило. В см същото като теракол, ама с бял цимент.
Слушай ся :wink: . Теракол е фина фракция пясък+цимент+Ц200.... Я си забъркай Ц200+цимент (бял), па да видим. Идеята ми е, че пясъкът колкото и да е фин "пречи". А като не ти хвана цимента за шуплата, ти колкоп време го изчака? 20 часа минаха ли или след час го забърса и реши че не хваща?
iveliks - специалист
мина и повече врема и просто се люпи и пада
  • 1
  • 2

Тема "Запълване дупки на мозайка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: