Здравейте. Нов съм в този форум, рових насам натам, може и да се повтаря до някъде темата но ... Та. Решихме с приятелката да направим козметичен ремонт на жилището. Жилището е много силно казано. То беше една катакомба ... ама това е друга тема. Та става дума за стария тип сгради в центъра на София. Не е правен ремонт от десетки години. Та тръгнахме ние да го стягаме и да го правим що-годе годно за живот и .... така 3 месеца.
Парите отлетяха за нула време. И в едната стая се стигна до следното положение. Там има паркет. Паркета е за циклене. Обаче освен за циклене е и за редене. Викнах един познат който се занимава с това, гледа, прави, струва ... и каза, че ако тръгне да се пренарежда, понеже е кован (и то кован като за последно) много голяма част от паркетинките ще бъдат счупени или наранени до такава степен, че да не могат да се използват. Скърца ужасно. Не мога да го махна, защото ...става една голяма дупка в стаята. Паркета е вдигнат на летви !!! не на бичмета. Летвите са една до друга от единия край до другия по дължина и по същия начин на ширина. Под тях има и пепелина. Каза, че може да ги намаже с няква течност и да намалее скърцането но понеже като се стъпи и паркета играе не може да запълни фугите с нещо подобно на фугираща смес за плочките защото ще излезне. Ако се извади пък ... това е равно на един самосвал мазилка за да се изравни нивото с другите стаи. Четох тука за някаква идея да се дупчи и да се впръска някаква пяна. Ще помогне ли и при мен ? Идеята ми е да не раздуе паркета нагоре и евентуално да се нареди отгоре ламинат. Искам да се скрият тези отвратителни фуги и да не се чупи ламината