Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
inspo - майстор
Здравейте
От какъв материал е вътрешната част на термосите от благородна стомана които ги продават по хипермаркетите?
Навремето бяха стъклени съответно и доста чупливи. Вчера разглеждах един и не можах да преценя от какво е направен вътре.
Дали от пластмаса, стъкло или инокс както отвън?
Термоса е от този тип.
Изображение
fox_vt - майстор
Отвътре са същите като отвън демек инокс или неръждавейка.Получава се с двойни стени но едва ли са вакумирани,или има само въздух за изолация или няква изолация.
inspo - майстор
Ясно.
Благодаря за отговора.
Mega - специалист
... Аз имам такъв, ако може да се каже фирмен. Доста добре се дъжи. Като ми се наложи да пътувам или да ходя до вилата държи кафето топло по 1-2 дни.
Johny - майстор
A сига бе! Вярваш ли си? Ако беше казал 1-2 часа - бива, но 1-2 дни :lol:. Те истинските съа стъкло и амалгама, не дъжат повече от 10-12 часа. Аз това въобще не го броя за термос, а за метален съд за течности.....
Mega - специалист
... Дали се вярвам аз знам, ако ти не вярваш слагай 100 лв. и идвай да тестваме.
Бат Иво - специалист
inspo написа:
Здравейте
От какъв материал е вътрешната част на термосите от благородна стомана които ги продават по хипермаркетите?
Навремето бяха стъклени съответно и доста чупливи. Вчера разглеждах един и не можах да преценя от какво е направен вътре.
Дали от пластмаса, стъкло или инокс както отвън?
Термоса е от този тип.
Изображение
Това е световно известен термос тип * снаряд*
Има нещо между двете стени от инокс ?(газ или няма нищо вакум).Сега ще се обоснова!
Имах такъв термос държеше топло използвах го близо 2г. , но веднъж го изпуснах от високо и без видими дефекти спря да държи топлината!?За дни не знам , но държеше топло до след обяда със сигурност.Сутрин в 6.30ч. го наливах и до след обяда си беше топличък чая!(по дълъг период няма как да оцелее 0,5л чай).Но след изпускането на 3 час вече изтиваше? В долният край се вижда едно капаче същото се беше разлепило от падането залепих го със силикон ,но не помогна просто термоса се превърна в шише и го изхвърлих!
Бат Иво - специалист
Като се замисля може би е вакум.Какво е топлината засилено трептене на частици.Т.е. имайки вакум (или нищо) между двете стени няма как да се пренесе ( изгуби) топлината.Затова аз мисля че има вакум .
Mega - специалист
За един ден гарантирам ако е фирмен, тоест качествен. След това става зависи колко е отварян става хладка течността. Моя е корейски и си го ползвам. Изпускан е един път и си личи по дъното, но за сега няма проблеми.
mityom - специалист
и аз имам такъв купен от холандия, сутрин като го налея си е горещ, до обед следобед си пари а на другия ден сутринта си е хлатък

Тема "Въпрос за термос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: