Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
jameson_2001 - специалист
Здравейте ,съфорумци!Радвам се,че и аз станах част от този форум!Един въпрос-искам да си поръчам парапети за терасите на къщата-от масивно дърво.Мои приятели ме насочиха към техен познат.
Говорихме с него,показах му модела,който ми харесва,но когато стигнахме до начина на монтаж той ми каза,че той монтирал с обърнат
П-образ,който се захваща в/у гранитогреса с анкери,а в него влиза самото краче на парапета!
Мисля,че при този начин на монтаж
самите П-образи(планки-както майстора ги нарича)се виждат и ми е мн.
грозно.Та на въпроса - има ли други начини за монтаж,при които не се
виждат планки,винтове или нещо подобно,или въобще начините за монтаж?Ще ми бъде интересно да събера и други професионални мнения. Предварително благодаря на всички,които ми обърнат внимание! :wink:
jekasus - майстор
[img]http://fastenersbg.com/files/thumb_1232 ... 0тераса%20?[/img] Другия вариант да ги закрепиш отстрани на борда на тераса.
Там е работата,че терасите са дълги 8м. и широки 1.2м.,могат да се захванат единствено крайните две за фасадата,за другите трябва да
разчитам на долно закрепване.Благодаря на jekasus за мнението-мисля,
че идеята е добра,но не съм пробвал-дали е здраво,все пак са 8м.
PIP - майстор
Попитай го дали може да вгради планките в дървото, така че като ги боядисаш в подобен на лака цвят да не се набиват на очи. По този начи ще е и по-здраво, понеже канала ще 'държи' колоните да не мърдат и в другите две посоки.
Предполагам,че ще може,всъщност съм сигурен!Значи все пак майстора е прав,че това е най-здравия начин за закрепване?!
На jekasus идеята ми харесва,мисля да го пробвам,само че вместо химически анкер може ли да набия метален и да завия в него въпросният болт?

Тема "Монтаж на терасни парапети–как ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: