Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pif4o - специалист
Колеги сред целия хаос в къщи които ще настане скоро, първо ще трябва да почна с дограмата че старата нямам думи да ви я опиша. Та на въпроса, понеже не съм милионер реших да спестя от профила а да вложа повече пари в стъклопакета. Като профил съм се спрял на Профилинк класик 4 или 5 камерен е не помня, мислите ли че е добре като цена качество, и дали има нещо подобно от тоя ценови клас . Стъклопакета понеже гоня възможно повече обезшумяване съм решил да е 6мм стъкло + 4мм стъкло като едното ще е Ка и разстояние между тях 14мм или 20мм ако се събере в профила, общо24 или 30мм пакет. Обкова е ясен. По ме вълнува избора ми на профил правилен ли е? Предварително Ви благодаря за всяко мнение което ще напишете :)
velsi - Почетен майстор
Профила е добър. В този ценов клас е сполучлив избор. Действай смело.
tarlyo - специалист
И защо ти е стъклопакет с 6 мм стъкло? Дебелото стъкло освен здравина, нищо друго няма в него. Ако търсиш по-по с/п , поръчай си троен 4+5+4. А профила е добър.
pif4o - специалист
tarlyo написа:
И защо ти е стъклопакет с 6 мм стъкло? Дебелото стъкло освен здравина, нищо друго няма в него. Ако търсиш по-по с/п , поръчай си троен 4+5+4. А профила е добър.
Ам що, щото четем че 6мм+4мм (защото имало разлика в дебелените на двете стъкла и едно спирало не знам си кои честотен звук и после другото спирало и то не знам си коя честота и в комплет а по голямо разстояние между тях ставало трепач) :lol: било убиец на шума и за тва, то ясно че троино стъкло е наи добре ама много скача цената. :lol:
nihonjin - специалист
Както описваш ситуацията си, 4мм+5мм пакет трябва да ти стига. Не си струва да се хвърляш на пакет с три стъкла.

Мой опит:
В спалнята, която е по-шумна от твоите помещения съм с 4мм+5мм и съм много доволен.
В кухнята (на шумен булевард) съм с 4мм+5мм+6мм и определено е под очакванията ми. Имам чуството,че профила не е достатъчен за големия шум, макар че е шесткамерен. Няма как да съм сигурен обаче дали недостатъчната изолация е от профила или от от пакета. А може очакванията ми да са били много големи.
pif4o - специалист
Днес минах през теолино пласт, за мое учудване ми направиха много добра оферта. Става дума за 2 прозореца 255см на 155см с едно отваряемо крило в две посоки, цвят златен дъб и един пистолет с врата една посока на отваряне,профил -Профилинк Класик, обков сиджения, стъклопакет 4+5мм от Ка стъкло с обща дебелина 30мм. 5 год гаранция на пакета и обкова, 30 год на профила тва с тея 30 год два пъти попитах сигурни ли са какво говорят, бяха много убедителни :? ама аз не им вярвам то аз едвали ще изкарам 30 години те за пакета ми гарантират :) както и да е, всичко това ако платя на куп е 1463 кинта. Аз от всички оферти маи тая ми е наи добра в другите едва се класирам на 1800. Маи това ще е фирмата, на всичко отгоре дистанционера на пакета е огъван в ъглите не е рязан :wink: тва е цена без комарници и перваз вътре.
piron45 - майстор
цената определено е добра, само внимавай кога ще даваш парите, да не е като фирмите от Господари на ефира.
pif4o - специалист
Е как бре Теолинопласт е голема фирма от много години на пазара, не са случаини, а пък парите мисля да ги дам на куп при поръчката че така печеля и още 5 % отстъпка, верно че е малко криво щот като вземат парите после зор не си дават :) ето ги http://www.teolinoplast.com/home.htm само модовете да не кажат че им правя реклама :) за сега нищо не им правя, ще ги видя като сложат дограмата реклама ли ще е или антиреклама :)
Norek1 - специалист
Преди месец сменихме старите прозорци, с ПВЦ на профилинк 6 камерна и за сега съм много доволен.
piron45 - майстор
Колега pif4o проверил ли си цената дали отговаря на тази излизаща от калкулатора им ?

Аз съм си харесал фирма ЕНТИ-ООД понеже предлагат повече продукти, така мога да им поръчам и дограмата и Сайдинг за външна изолация.
Някой от форума дали има мнение за тази фирма ЕНТИ-ООД ?

Тема "Правилно ли съм се ориентирал за марка ПВЦ и стъклопакет???" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: