• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
totko - специалист
Моля да си кажете мнението за Budget - машина за рязане на плочки, която се продава в Практикер? Ето брошурата, а машинката е на трета страница http://www.praktiker.bg/praktiker-inter ... index.html
Следващата година ми предстои ремонт на баня и тоалетна + под на кухня, т.е. ще се налага да се реже теракот, фаянс, а евентуално за кухнята и гранитогрес. А ми наближава рождения ден и се замислих защо да не си направя един хубав и полезен подарък :lol:
Ако не ви допада много, ще се радвам и на други предложения от ваша страна за практична ръчна машинка ( до 40 см мисля че ми е предостатъчна) в този ценови диапазон.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:59 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
аз ползвам други от инструментите им...

малък ъглошлайф и електрическо ренде

и съм доволен... тоест, не са нещо супер, но пък при техните цени...

за в бъдеще каквото ми трябва - мисля, че пак от тази марка ще пазарувам :-)

следващото, в което съм се загледал, е ръчен циркуляр за рязане на плоскости...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Моята е Ейнхел, преди 5-6-7 години, от Метро. Първо, веднага изхвърлих водача, щото само те подвежда, че върши работа. Второ, няма проблем с настиска, просто защото спира като и дойде зор. Гранитогрес го реже идеално, но естествено, фаянс и теракота им начуква глечта. За мен не е болка за умиране. Реално, всяка година прави по 1-2-3 апартамента на приятели. Важно е с какъв диск я захранваш. Имаше едни каплави, дето се изтъркваха за десетина квадрата.
Та, ако не ти трябва сега, направи си друг подарък. пък като потрябва, винаги ги има с лепенка на една или друга марка, на цена от 70 до 99лв, в някой от големите магазини.
Тъкмо мислех да и слоша диск за дърво и ми подариха циркуляр, та не знам как ще се държи там
Rumen Iankov - специалист
Вземи е.Ще ти свърши работа.
simeonov_74 - специалист
Аз имам RIDER и работи безотказно вече 3-та година, но мисля че ако я комбинираш с ръчна за правото рязане ще си още по доволен, тъй като с тази се вдига изключително много шум(ако си в къща не е проблем)и прах въпреки ваничката за вода. И все пак е много по-удобна от шлайфера с диамантината.
EmoZ - специалист
Аз имам такава пръчка на Райдър, работи си (380 W и е мотора), смислена е под 100 кинта е вече в Трикотаж (пардом Бриколаж), диска е 8.80 или 9.80 - нещо такова. За такива пигмеи като мен е идеаална.

При излизане от среза (накрая) требва да се внимава с натиска при подаване, върху парчетата, в зависмост от това къде искаш да се обруши ъгълче (грес не съм рязал още с нея, но и това я чака) - вероятно не го разбираш, но ако си я купиш 'ше го сФанеш бързо :).

Успех.
Mori - специалист
Взимай - работи си идеално - вече 2 години работя с подобна. Че не може да се разчита на водач е вярно, но аз си чертая по плочките с перманент маркер и си водя на ръка. Дискове си купувам от тези холандските дето ги продават във Вилаз - Tooltech и още няква друга марка имаше - издържат дълго и струват по 25 лв някъде. Мойта е 510 вата и реже всякъв гранитогрес без проблем - наскоро рязах и някъв мек камък около 2 см без проблеми.
aiako - специалист
Взех си такава миналият месец,направих към 10 квадрата.Водача не ми правеше проблеми докато не превъртя резбата.Последно обаче нещо се счупи,работих вечерта с нея и сутринта нещо предпазителя падаше.Занесох я в е в сервиза пък ще видим какво ще стане.Иначе си заслужава.Сега режа с един флекс бош и диамантен на бош, мога да кажа че съм доволен и от тази алтернатива,даже май ми е по удобно. :-D
totko - специалист
Благодаря ви колеги за мненията!
Отказах се да купувам тази машинка, въпреки че съм доволен като цяло от инструментите с марка Budget, за разлика от Akita :) .
Реших да мина на варианта ръчна машинка за рязане на фаянс + малко ъглошлайфче ( 115 мм, около 700-900 W ). Ъглошлайфчето поне е по универсален инструмент и смятам че ще свърши същата работа, каквато върши и тази машинка на Budget.
Ръчната машина , по мнението на мой приятел, "ще реже по бързо фаянса, а за гранитогрес да забравя да режа с нея", защото ще е от ниско-средния клас :) . Но гранитогреса - предполагам че ракетката ще се справи с него?!
Преди 2 дни ходих в Практикер и видях една ръчна машинка, до 40 см , без допълнителни екстри, на цена около 70 лв. При огледа отворих кутията и видях на едно място отлети буквите "Made in germany". За тези пари си представям колко е германска, но тази отливка определено вдъхва респект :) . Сега ме е яд че не запомних и не си записах името и.
  • 1
  • 2

Тема "Кажете си мнението за Budget - машина за рязане на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: