Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ivo_vd - специалист
Здравейте! За пръв път пиша в този форум и се надявам да получа съвет. В резултат на некадърни майстори сега вратата на терасата е срязана малко по-късо, отколкото трябва и под нея прониква студен въздух. Бях залепил една четка, но не върши работа. Мислех да хвана с пирони отдолу на вратата парче мокет, но ме е страх да не драскат паркета. Моля за някакво мнение как да уплътня вратата отдолу.
И още един въпрос. Тъй като дограмата на прозорците е от старите, но е много добре запазена се чудех дали има смисъл да купувам два пъти по-скъпите гумени ленти или и дунапренени ще ми свършат работа?
Предварително благодаря на всеки, който изкаже мнение по тези въпроси :)
piron45 - майстор
Щом говориш за пирони предполагам че вратата ти е дървена. Не можеш ли да си сложиш първо един праг съобразен с размера на фугата под вратата и на него допълнително можеш да си монтираш някакво уплътнение.Прага естествено ще е от към страната на балкона, а не на стаята :)
Дунапренените ленти са за един сезон и на следващия вече са смачкани и не вършат работа. По добре си вземи от по скъпите , по надеждни са и изкарват повече време.
tysonlkr - специалист
Aз смятам да си направя уплътнения на един еркер, по метода със силикона разискван в тази тема
Немога да намеря тук в Монтана каде се продават гумени уплътнения, а за тези от дунапрен, остави че издържат само един сезон, а и почти нищо не пазят. От личен опит го знам :wink:
При поставянето на уплътнения имай в предвит че колкото и да са тънки все ще повдигат малко и съответно могат да възникнат проблеми със затварянето.
П.С. Запрага под вратата и според мен е подходящо решение.
Последна промяна от tysonlkr на ср дек 02, 2009 1:16 pm, променено общо 1 път.
Любо - специалист
пирона е прав наи добре с дървен праг.а ако то истане от лентата за уплатнение може да сложиш и на новия праг ако вратата еизметната и не ляга добре

Тема "Уплътняване под вратата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: