Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pipbel - майстор
Трябва да монтирам на таванската стая 2 прозореца, като ги вградя на южния скат.Наклона си е стандартен - 25 градуса.

ОК, Велукс са добри и специализирани в това.
Ама ценитеее.... - средно се движат между 600 и 1000лв/м2. Ега ти златната скандинавска дървесина. :evil:

Моля дограмаджиите за мнение. Какво бихте предложили като алтернатива ?
ПВЦ с допълнителна хидроизолация може би.... :?

Прикачен файл

SS851634.jpg
SS851634.jpg (45.38 KиБ) Видяна 3767 пъти
Spokoiniq - майстор
Fakro от Нортоп, цените същите, качеството според мойте майстори за покрива, които монтират каквото има кажеш и са безпристрастни, е малко по-добро.Иначе цените са същите, безплатен обяд няма!
pipbel - майстор
Май никой тука не е правил по-сериозно остъкляване на скатен покрив та да даде отзиви. :?
В края на краищата ще редуцирам наполовина първоначалните си намерения за да се събера в рамките на около хилядарка с Велукс ( и то с по-базовите им модели).
housedoktor - майстор
а за мансарден прозорец мислил ли си?
pipbel - майстор
housedoktore, не знам какво по-точно имаш предвид под мансарден прозорец. :?
Нямам никакво намерение да променям конструкцията на покрива.
Аз и сега си имам 3 прозорчета на надзида на тавана, но са малки (като на баня) и недостатъчно осветяват. А след като ще правя стая искам повече светлина.
Нещо подобно като на снимката (изрових я от старите си архиви :-D )би трябвало да стане

Прикачен файл

Copy of Resize of SS850386.jpg
Copy of Resize of SS850386.jpg (79.54 KиБ) Видяна 3597 пъти
axial - напреднал
pipbel... В момента довършвам къщата и при мене наклона на покрива е около 25 градуса. Преди около година монтирах 2 Velux-а от серията GGL (М06). Като качество мога да кажа че е отлично, аз поне нямам забележки. Цената грубо беше около 1000 лв. за двата, но определено не съжалявам че съм ги дал. Ако проявяваш интерес мога да ти ги покажа наживо за да придобиеш реална представа за качество и осветяване на подпокривното.
housedoktor - майстор
При тях трябва да измениш покрива ,а и пропускат по-малко светлина.Това имах в предвид

Прикачен файл

DSCI0195.JPG
DSCI0195.JPG (26.65 KиБ) Видяна 3545 пъти
axial - напреднал
При мене проекта беше с такива прозорци, но зарави конструкцията и повечето светлина минах на Велукс. При добра ориентация на сградата има слънце почти целодневно в подпокривния етаж.
pipbel - майстор
axial, аз качеството на Велукс го знам, монтирах сам преди почти 2 години на другия си таван изход за покрив GVT и съм доволен, никакъв проблем, а и прилично осветява,макар да е малък.
Но онзи таван е 'студен', а този ще си има стая където се иска по-добро осветление, а останалата му част ще се ползва за простиране на дрехи и складиране на натурии.
Спрял съм се на следната комбинация.
= за стаята - GZL Модел P08 - 600лв
= обшивка EDW – за релефни покривни материали - за GZL P08 94x140- 140лв
=Изход за покрив GVT 54x83 Модел103-350лв
= Монтаж 2х50= 100лв(че не ми се занимава тоя път, нямам време)
Общо 1200 лева за няма и 1.5 светъл просвет. Ако беше обикновен ПВЦ прозорец за тия пари щях 7-8 м2 да поръчам....

Тема "Алтернатива на Велукс ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: