Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Армагедон - специалист
С какво се реже еталбонда ???? Разполагам с едно парче, което мисля да разкроя и да го залепя със силикон, като подпрозоречен перваз . Ще ми стане ли номера :? :? ???
vansistem - помощник
пробваи със зеге с ножче за метал.Трябва да стане,но не съм сигурен
Армагедон - специалист
vansistem благодаряти за съвета, но не мога да рискувам, защото количеството на материала е ограничено
sspoko - специалист
Виждал съм да го правят с ръчен цирколяр със специален диск които е нстроен на минимална дълбочина така че да отнема само до половината на материала след това с реза се огъва и става перфектно.
8180 - майстор
Ако е само за рязане - циркуляр с "видиран" диск (за алумин, пластмаси).
При желание - с по-як макетен нож (балатумен) или "орлов нокът".
Ако е за фрезоване с цел огъване - доста специален диск.

Ако си от Сф., нямаш грижи (за фрезоване - до 3мм !!) - ще почерпиш.
Армагедон - специалист
Г-н модератор второто мнение (с по-як макетен нож ) съвпада със съвета на човека, който ми даде еталбонда. Публикувах темата, защото ми се видя странна идеята му. За резултата от опита ще пиша утре - може да е от полза на някой съфорумец. Би ли пояснил какъв е този "орлов нокът" :? :?
Mc Queen - специалист
ААААААААА изложих се
не мога да кача снимката, понеже не е JPG
8180 - майстор
"Орлов нокът"
http://olfablades.stores.yahoo.net/5012.html
В някои случаи, същата работа може да свърши и горната страна на нов стандартен резец - там, където е отнето четвърт кръг - не знам защо го правят.
http://olfablades.stores.yahoo.net/5009.html

Вчера пропуснах да спомена - Еталбондът се реже успешно на гилотина за метал - пазете лицето от лапите или от стружки.

П.П. Май само рекламисти режат Еталбонда с мак. нож, но при тях често материалът е менте - провери дали е за "външно" :?
Армагедон - специалист
Разкрояването го направих с макетен нож, с няколко повтарящи се среза, като преди всеки срез отчупвах от ножа.

Тема "еталбонд......????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: