Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Gek - специалист
Направих си рамката за слънчев колектор. Направена е от винкели, тръби, шини и т.н. Днес я минах и с една ръка оловен миниум. Посъветвайте ме с какво да я намажа още че ако може да е завинаги защитена. Вобще възможно ли е това което искам? :?
Mega - специалист
Едни познат си намаза камиона с това:

http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 57&start=7

и вече 3 години няма грам ръжда, аз го ползвах за оградни колове за сега е супер!
marian1 - майстор
ами по едно време рекламираха по изложенията продукт наречен "цинга" мисля zinga се пишеше или подобно-казваха че било течен цинк,или студено поцинковане,но колко е истина не знам...
torbalan - Дървен философ
без ръжда завинаги - само ако е от материал, който не ръждясва :)

но хич да не ти пука....

грунд, боя и пей сърце :)

след 20 години и да изгние - ще направиш нова ;)
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
без ръжда завинаги - само ако е от материал, който не ръждясва
... например дърво, камък....
А за ръждата, окончателно решение няма, въпроса е да се отложи годините.
Както торбалан написа 20 години и ново ;)
rum_sz - специалист
Mega написа:
Едни познат си намаза камиона с това:

http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 57&start=7

и вече 3 години няма грам ръжда, аз го ползвах за оградни колове за сега е супер!

Каква е цената, ако си спомняш ,защото три години са доста време
Iliev Labs - специалист
Закачваш отрицателния полюс на батерия. Ама като гледам как ръждясват опелите, май е само теория :-D
6-7 лв за половин килограм боя.
Hermes - напреднал
Gek написа:
Днес я минах и с една ръка оловен миниум. Посъветвайте ме с какво да я намажа още че ако може да е завинаги защитена. :?
Вечни неща няма, та дори ние хората които сме венеца на природата пак не сме вечни. В примера който си дал - просто се иска да се спазят правилата за грундиране на метал и после както винаги - поддържане.
Стефан - майстор
Gek написа:
Направих си рамката за слънчев колектор. Направена е от винкели, тръби, шини и т.н. Днес я минах и с една ръка оловен миниум. Посъветвайте ме с какво да я намажа още че ако може да е завинаги защитена. Вобще възможно ли е това което искам? :?
Не знам дали е възможно завинаги :? Но преди около 30 г ми попадна една статия от руски. Реших да пробвам. Решението беше много просто - в шишенце 200 мл се поставя около 150мл ацетон. Стрива се стиропор на гранули, и се пускат в ацетона до тогава, докато стане като боя. Нанася се с четка директно върху ръждата. Естествено ръжда, а не люспи от ръжда. С така направената смес намазах една гаражна врата. Там, където имаше лека ръжда, и до днес не е мръднало. А там, където беше почистено до метал, ръждата изби след няколко години.

Тема "Без ръжда завинаги. Възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: