Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
casio - специалист
Здравейте майстори,
Трябва ми съвет от професионалисти като вас.Значи къщата ми на село се е пропукала, дали че е на главен път и по него минават тежки камиони или пък основите да поддават незнам всичко е възможно.Проблема е че се появяват пукнатини едната от които е дълга вече може би 2 метра и е широка към 1 сантиметър че и повече, а дълбочината и е такава че се вижда профила на пукнатината и от стаята в къщата.Питах много майстори всеки казва че това нямало оправия.Аз обаче си мисля да си купя един силикон само че незнам и аз какъв точно и с един пистолет да го впръскам в отвора, отвън навътре и после отвътре навън, поне да не влиза дъжд, влага или прах вътре в пукнатината.ИМа още 1-2 но са по-малки и тях мисля така да третирам.Вие какво мислите по въпроса?За конструкцията ми е ясно, че няма да мога да я заздравя, но поне да я "запечатам" да изкара още някоя година.
потърси мнение на специалист и то на място,като огледа ще прецени какво трябва да се направи,така със съвети от тук няма да стане.
casio - специалист
Ами точно, че съм търсил и всички ми казват че не става, но мога ли да я оставя така на самотек?Ще пробвам със силикон пък ако не помогне поне нямада навреди-проеблема е , че незнам какъв да е точно силикона предвид че там лятот пече (южна стена е), дъжд я вали, вятър , сняг и т.н.
Dewalt - специалист
Силикон :?
Работа може д ати свърши някои от тези за баня които са
Защо обаче не може да се намери никакво друго решение,като си викал майстори какво казват,как се обосновават?
То е лесно да кажат че не става щото не им се занимава че е малко.
pavkatay - майстор
полиуретанова пяна и замазване отгоре. силикона е неправилен избор заради голямото количество, което ще ти трябва и факта, че здрава свръзка между силикона и тухлата няма да стане . това с пяната -също не е добро решение, но по-добре се вписва в обстановката :wink:
mladkal - майстор
Разместване на земни пластвое-в следствие тежки машини минавищи по пътя.
Калпави тимели.
Покачване на подпочвени води.
Смотано строителство....

Това са само няколко от евентуланите причини, но...Само със силикон,полиреутан, шпакловка и т.н.-няма да минеш....

Пукнатина -не търси решението, а търси първопричината!

Успехи!
pet.kan - специалист
имах подобен проблем с 2 от ъглите на къщата
причината - поддаване на основите от водата от олуците
преди 2 години един стар майстор ми направи подкопаване на основите на части и изливане на допълнителни бетонни пети с малко арматураи после отгоре замазка
тогава измазах и пукнатините по стената - досега не са мръднали, т.е. слягането е спряло
casio - специалист
Много ви благодаря за съветите които се оказват и доста полезни.Найстина сигурно има и разместване на земни пластове и подпочвени води.Ще видя какво може да стане ако се излее млако бетон в основите.
Още веднъж Благодаря на всички дали мнение и съвет :idea:

Тема "Пукнатина в къща!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: