Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Откъде мога да си купя алуминиеви профили от алуксиран алуминий?
Питам за района на София.

Предния подобен опит е останал без качена информация.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... cc2cf1963f

Причината е, че ми продават едно малко П-профилче за 30 лв/м, което ми идва в повечно.
Освен това не разполагат с асортимент и нещо конкретно го нямат. Искам да си купя профили и да ги обработя по този начин, ако е възможно.
ralev - специалист
В EXALKO ги питах и ми казаха че минималната поръчка е 300кг-500кг. И аз минах на вариянта: надлъжно изшкурих профилите от гол алуминии с финна шкурка, и ги боядисах с безцветен двукумпонентен автомобилен лак. Резултата е задоволителен, и така алуминия не корозира.
ribnikolaevi - майстор
И това е вариант, но много ще ме забави ...
Все пак благодаря за идеята.
Имам и няколко уточняващи въпроса:
Кога си боядисал твоите профили? При какви условия ги експлоатираш? Какво е поведението на покритието, стои ли си все едно вчера е поставено?
Panzer - специалист
Лесен начин за оксидиране на алуминия е намазване с 10% разтвор на сода каустик с температура 90-100 градуса. Предварително трябва да се изчисти и леко надраска повърхността. След това може да се лакира с безцветен лак. :)
ribnikolaevi - майстор
По принцип приемам и други трайни обработки на повърхността, така че и това, което предлагаш е вариант. Кой може да го направи, въобще какъв тип машина/работилница/цех са нужни за целта?
Spokoiniq - майстор
Алекс Рашков на 7ми км, гугъл-телефон-питаш.Само да не се олееш в дължините, заради размера на ваните, иначе мисля , че може да ти свърши работа.
ribnikolaevi - майстор
Опаа, отново ти се оказваш жокера за разни тънкажи!
Каква бира пиеш?
Spokoiniq - майстор
Не пия ;) Ти първо свърши работа, после питай за черпене ;)
ribnikolaevi - майстор
Сам питам, сам си отговарям, малиии, лошо стана :lol:
Сега сериозно, намирх фирма, която прави това покритие на алуминий (за елуксирането иде реч).
Ето я, на някой може да му е от полза: http://www.mmmechanics.com/firm.html

Тема "Елуксиран алуминий" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: