• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Fugitive - помощник
Здравейте, моля за съвет от патили.
В момента изолирам една от стаите с 3 см фибран и възниква върпосът, как после ще захвана скобите за первазите на ламината, как през тези 3 меки см (отзад са още 3 см варова мазилка) ще захвана радиатор и куп други неща.
Спрях се на вариант влагане на дървени трупчета (10х15х3 см) директно във фибрана за да се използват за захващане. Дотук, добре, възниква въпроса тези дървении няма ли да се изметнат и да напукат положената след тях шпакловка (2 слоя циментово лепило с мрежа и гипсова шпакловка). :?
Любо - специалист
не се занимавай с глупости ,просто ще сложиш по дълги дюбели /6 или 8 см/и съответните винтове
skrijo - специалист
Като искаш да стане толкова здраво , слагай и химически анкер на дюбелите.Успех .
viko01 - специалист
Первазите може с монтажно лепило.А за другите неста по дълги дюбели и видии
ArturDent - Почти Безобиден
Любо написа:
не се занимавай с глупости ,просто ще сложиш по дълги дюбели /6 или 8 см/и съответните винтове
Абе човек ти четеш ли? Имаме 3 см топлоизолация и 3 см хоросан = 6 см, на него ще му трябва поне 15 см дълги, а за радиаторите поне 6-8 мм дебели.
pavkatay - майстор
ArturDent написа:
Любо написа:
Абе човек ти четеш ли? Имаме 3 см топлоизолация и 3 см хоросан = 6 см, на него ще му трябва поне 15 см дълги, а за радиаторите поне 6-8 мм дебели.
въпреки всичко това с трупчетата са бабини деветини.аз съм закачвал радиатор на стена с картон на конструкция-със купени от магазин комплекти за радиатор- дюбел и кука с резба и по-дълго стъбло с диаметър 8 мм. трябва все пак да се съобрази теглото на радиатора и използваните крепежи
ArturDent - Почти Безобиден
Да съгласен съм за трупчетата. Вече има толкова видове крепежни елементи, ум да ти зайде.
Абе никой не попита какъв е радиатора. Да не се окаже, че са чугунени с по 20 ребра.
:shock:
Fugitive - помощник
Благодаря за отговорите.
Радиаторът е тип 22, 2 м дължина.
Въпросът за трупчетата е по-скоро не в какъв филм се вкарвам с поставянето им (правя си "карта" на стената и др. подобни :-D ), а дали ще се изметнат, надигнат и пропукат шпакловката.
Иначе, перваз с лепене, не ми се слага...дълги дюбели, че то ще се наложи да поставям 80-100 мм доста тънък може би 6 мм дюбел... :? , а колко лесно е навиване на винт за дърво в трупчето и готово.. :-D
В крайна сметка реших да поставям трупчета само до пода за первази и като дистанционери за радиатора, другото 100 мм дюбели. :)
petermar - помощник
Изпитан метод - залепи парчета гипсфазер 15/15 три едно върху друго и после дупчи с дълги дюбели 100 мм. да стигне до тухлата.
^Don_Antonio^ - напреднал
При прекъсната топлоизолация изолация, няма ли да се образува т.н. термомост и да избие влага и образува мухъл. :?
  • 1
  • 2

Тема "Влагане на дърени трупчета в изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: