Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pif4o - специалист
Пордължавам с питанията си около дограмата :) на цялото нямане на пари сега ме навиха да е златен дъб, :? и ме убеждават че този стъклопакет които съм си намислил 6+4мм не обезшумявал повече от нормалния 4мм+4мм. А разликата на прозорец от него ми е 70 кинта. Ако наистина е само внушение що да не ги спестя за сметка на цвета на дограмата. Имали някои които е убеден че 6+4 обезшумява повече и достатъчно повече ли е че да си струва парите. ако разликата е 2-3 децибела ще ги преживея :)
Spokoiniq - майстор
Разликата м/у 4/4 и 5/4 е 5 децибела-от 30 на 35, оттам нагоре до 40 намалява само при 3ен пакет 6/4/4 (в момента такъв сложих на мансардата) или триплекс, който елиминира резонанса, но относно топлоизолационните му свойства не съм наясно, вероятно е по-зле от стандартна двойка.
ralev - специалист
Различната дебелина на стъклото спира различна честота на звуковите вълни, така че със сигурност ще е по добре, най-добро обезшумявне се потига със стъклопакет 6+5+4 минимум 32мм ако е 36 още по добре
pif4o - специалист
За троино стъкло пари няма да останат, затова мисля варианта с 6+4 или 5+4 както каза колегата по горе.
velsi - Почетен майстор
Моето мнение е, че едва ли ще усетиш разлика. Иначе на теория трябва да я има. Както си се досетил обаче няма да е повече от няколко децибела.
pif4o - специалист
:? аз сега с дървената така свикнах на шумове че с ПВС и къвто и да е пакет сигурно ще ми е тихо като в гробница :lol:
mitko414 - специалист
Ако живееш на шумна улица, а щом си се замислил за обезшумяване вероятно е така, не пести пари от стъклопакета.
Аз бих предпочел по-добър стъклопакет, отколкото цвят на профила.

Ще цитирам по памет подписа на един съфорумец:
"Разочарованието от лошото качество остава дълго след удоволствието от ниската цена."
jdraganchev - специалист
Аз имам дограма с 4+5 мм стъклопакет в кухнята и 4+4 в хола.

Според мен има разлика, но не мога да преценя до колко е съществена.

Преди време бях мерил фоновия шум в къщи и беше 36/38 dB хол/кухня при затворена дограма!

Живеем на сравнително шумна улица.
pif4o - специалист
mitko414 написа:
Ако живееш на шумна улица, а щом си се замислил за обезшумяване вероятно е така, не пести пари от стъклопакета.
Аз бих предпочел по-добър стъклопакет, отколкото цвят на профила.

Ще цитирам по памет подписа на един съфорумец:
"Разочарованието от лошото качество остава дълго след удоволствието от ниската цена."
Не не е шумна от към коли улицата, квартална улица я мине 1-2-3 коли на час я не, ама шума иде от другаде :) кучета лаят нощем, все ша се намери през деня някои комшия в съседна къща нещо да чука или да бръмчи, това са ми основните проблеми и за това се колебая в инвестицията за пакета, колебанието е и от това че след като вече си купихме къщата и пари почти не останаха :) и сега всеки лев ми е ценен а ремонтите които ме чакат са много но наи важния е дограмата сегашната е просто не отваряема и не затваряема хаха. Ако живеех на булевард въобще нямаше да задавам този въпрос направо щях да мисля вариант за троен пакет. А я само ме светнете тва с децибелите как да го разбирам, 30 дб са по малко от 40дб а дограма с характеристика 40дб се води по обезшумена!?!?, да разбирам ли че тези стоиности показват колко силен шум изолира догарамата??
Spokoiniq - майстор
Не, това е с колко намалява шума пакета

Тема "Мит или истина е обезшумяването при 6мм+4мм стъклопакет???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: