• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Пералнята ми е предвидена да стои в антрето, в шкаф (гардероб, защото над нея има и сушилня). В момента стените зад и до пералнята са с гипсова мазилка. Мислех да лепя фаянс там, но ми се струва излишен разход.
Мисля за някаква боя или някаква хидроизолация. Има ли подходящи такива за подобно приложение? Шкафът (гардеробът) няма да има дъно и страница към стената, т.е. стените там стават видими след като се отвори вратата му.
piron45 - майстор
Щом ще ги затваряш в шкаф какъв е смисъла да правиш въобще нещо по стените. Достатъчно е да имат вид който те удовлетворява.
На пералнята не и трябва хидро изолация, ако започне да тече то изолацията няма да те спаси от наводнение.
ribnikolaevi - майстор
На пода си има плочки, въпросът е за стените, щото си е чист гипс, а там все пак ще е сравнително влажно ...
ribnikolaevi - майстор
rockwall написа:
HS Polymer
http://www.pnn-ltd.com/sh-%D0%BF%D0%BE% ... %B5%D1%80/
Мерси за инфото.
Кои от латексите за влажни помещения на нашия пазар биват?
solo5 - майстор
У нас съм направил таваните с Боролекс и мисля, че става :roll:

http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=45
miliad - майстор
Според мен много по-важно е да предвидиш добра вентилация на шкафа, защото рискуваш запечатвайки стените цялата влага да се поема от корпуса на гардероба и да мухляса той и вещите в него.
ribnikolaevi - майстор
miliad написа:
Според мен много по-важно е да предвидиш добра вентилация на шкафа, защото рискуваш запечатвайки стените цялата влага да се поема от корпуса на гардероба и да мухляса той и вещите в него.
Не се бях замислил, но си абсолютно прав.
niki_sap - специалист
Имам чувството, че тук всички живеят във вакум - щом пералнята е в гардероба значи ще има влага, влагата е навсякъде и прояжда всичко... Нали този гардероб има врата и тази врата се отваря и затваря, поне когато се зарежда и изпразва пералнята, а до колкото разбирам в твоя случай и когато се зарежда и разтоварва сушилнята. Каква толкова влага очакваш да се задържи в този гардероб, че чак да изгние и да мухляса.
Ползвам пералня със сушилня в гардероб повече от 5 години. Единственият случай, когато съм имал влага е било когато се наводнихме от съседа, но това нямаше нищо общо с моята пералня и сушилня.
Специално за сушилнята има защо да се притесняваш само ако е атмосферна - т.е. ако не кондензира влагата, а обдухва дрехите за да ги суши. Тогава разбира се трябва да предвидиш от къде ще черпи въздух и да направиш отвор в гардероба. Най-вероятно обаче сушилнята ти не изисква приток на въздух и хич да не ти пука. Ако толкова те притеснява - сложи си един латекс от споменатите и толкова.
peter_m - специалист
Да попитам и аз нещо по темата, тъй като и на мен ми предстои слагане на пералня в коридор (евентуално в гардероб). Има ли някаква защита, която може да се направи при евентуален теч (примерно монтиране на кран, който да се отваря само докато се пере). Че иначе избие ли става страшно, особено ако няма никой вкъщи ...
  • 1
  • 2

Тема "стена зад пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: