Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
milanovs - специалист
Привет голеги .Купих боркорона Ф 32 за отвори на мифка алпака,но тя на първия отвор и здаде багажа.Ушким немска за биметал .В Практикер има някаква машина за отвори но не знам какво преставлява.Даите някаква идея
mladkal - майстор
При нас тук - в Стара Загора, фирмите, които продават такива умивалници разполагат и с инструмента, който прави отворите. Естествено услугата се заплаща, но става за 5 минути, отвора добър и по желание на клиента. Та в този ред на мисли пробвай при някоя такава фирма или в по-реномирана мебелна фирма. Правят кухни и твърде вероятно разполагат с въпросната джаджа.
glupak - специалист
Преди пет години си купх боркорона на "Бош" от "Киров" ф35, направих си опашката сам и всичко ми струва двайсетина лева. Ползвам я рядко, но я товаря; помня, че дучих чугун около 15мм. Важно е да я въртиш бавно, периферната скорост е голяма. Последно си дупчих кухненския умивалник. Ако още ти трябва, обади сена "лични". Живея в "Дианабад".
Но е ф35!
viko01 - специалист
Иди в Ротенбергер там има казва се щанца.Състои се от две части като се свързват с болт дупчиш отвор ф 10 и натягаш с клуч щанцата.
viko01 написа:
Иди в Ротенбергер там има казва се щанца.Състои се от две части като се свързват с болт дупчиш отвор ф 10 и натягаш с клуч щанцата.
Струва около 70 лв.
Има живот около 10 мивки и дупчи отвор ф35.
mladkal - майстор
viko01 написа:
ф10 няма да му свърши пабота... Повечето кухненски смесители са за отвор ф35. При ф 10 няма как да свреш двата маркуча, които захрнват батерията (смесителя) с вода...Да не говорим ако е с изтегляне....
Ф10 е отвора за болта. Инструмента прави отвор ф35.
milanovs - специалист
Колеги мерси за съветите, само че ас съм водопроводчик.Понягога клиентите си купуват мифки без дупки.Не става да носа мифките по разни сервизи.А тези замби съм ги виждал в Бриколаж 80 лв.Но ако издържат 5 -6 дупки и след това немогот се точат :?
sstefanov - майстор
Аз си пробих мивката с малки дупчици (май по 2 мм) по периферията на отвора и след това с една кръгла пила за метал си дооформих отвора. За 15 мин беше готово.

Тема "Отвор за батерия в мивка от алпака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: