Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Korohulio - специалист
Колеги, имам желание да поставя CD- уредба на двора, но ми се иска да и направя някаква "кутия" или нещо подобно, като целта е да я предпазя от прах, дъжд и от крадци. Даите идеи какво да бъде и от какъв материал да го направя :?: ?
Не ме устройва постояно да я нося напред назад, а искам да я поставя под един навес, за да мога да си я слушам /както и съседите защото е доста мощна :)/
новия12 - специалист
хм... абе от прах и дъжд ти е ясно кво да направиш - ама - виж от крадците ще ти е бая трудничко да я опазиш... :)
mladkal - майстор
Korohulio, за да опазиш тази уредба от дъжд е ясно какво трябва да направиш. От прах ще ти е още по-трудно - да не кажа невъзможно, но кутия с прилична..нека го нарека "херметизация" също е възможно да реализираш.
Виж, проблем ще e да я защитиш от набези на апаши. Единственото, което се сещам е да направиш масивен метален сандък от по-дебелка ламарина, да го оребриш по-нагъснто с дебели винкели, да му измислиш сложна(разбирай бавна за разбиване) заключваща система. за да постигнеш естетичен вид обличаш с ПДЧ, МДФ, останал ламинат, естесвено дърво, камък или квот ти душа сака - според екстериора на двора ти.
Вариант е да си я сложиш вътре в къщата, където ще си я ползваш със здраве и опазена, а на двора да ползваш нискобюджетен "дръжко-фон" от този тип: http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09053551. В "Метро" има и кучи марки за по-малко пари. Лек, компактен, евтинджос. Носиш го в който край на двора си искаш и винаги ти е под ръка да го управляваш. Аз лично имам подобен Филипс и той си върви комплект с перфоратори, зегита и всякакви други работи, когато ходя да майсторя. В останалото време - един парцал и ми седи до спалнята - Radio1_rock :)
Друг вариант, който съм реализирал за озвучаване на двор е: метален шкаф(като споменатият горе) в който съм поставил усилвател от известна фирма. Купен е от заложна къща за без пари. Две стари БГ тонколони от приятел, съсед вършат работа. С малко фантазия замаскирани на двора и всичко е ОК. За източник на сигнала ползвам нещо подобно на това, но на Сони: http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09020508
Желая успехи!

Тема ""кутия" за "уредба" за двор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: