Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
future - специалист
Въпросче към хора които шпакловат с Церезит.Интересува ме трябва ли да се грундира след шпакловка СТ 126 преди да се шпаклова СТ 127.Хвърлям се в умуване щото едната е гипсова,а другата циментова.По принцип пише,че трябва.Ама аз да питам хора които повече работят и са наясно с Церезит.Благодаря предварително.
Последна промяна от future на пет юли 30, 2010 10:36 pm, променено общо 1 път.
peter_m - специалист
Да използвам темата и да добавя още един въпрос

Трябва ли да се грундира ако след СТ126 се шпаклова с колоркит :?
EDI - майстор
Не смесвай циментова и гипсова, особено циментова върху гипсова.Защо с две различни, или едната или другата.
СТ126 е достатъчно фина, според мен не е необходим колоркит.
torbalan - Дървен философ
колоркита само омазва ЦТ126...изобщо не става по-хубаво...

в къщи двама майстори шпакловаха....

единия след ЦТ126 минаваше с колоркит, а другия не...

по-хубаво стана там, кдето няма колоркит :)
future - специалист
EDI написа:
Не смесвай циментова и гипсова, особено циментова върху гипсова.Защо с две различни, или едната или другата.
СТ126 е достатъчно фина, според мен не е необходим колоркит.
Ами доста съм работил СТ126 и въобще не е финна.И не знам защо да не се смесва при положение че церезит я дават СТ127 за финно шпакловане.Търсех по професионално мнение.Явно нямаш представа за какво говорим.СТ127 няма нищо общо с представите ви за циментови шпакловки.Ама карай да върви спама.........
EDI - майстор
Когато започне да се надува след някое време, тогава ще си говорим.....Шпакловката си е достатъчно фина, зависи как я работиш.Ако все пак решиш да гладиш със 127 грундирай задължително, за да намалиш попивната способност.
future - специалист
EDI написа:
Когато започне да се надува след някое време, тогава ще си говорим.....Шпакловката си е достатъчно фина, зависи как я работиш.Ако все пак решиш да гладиш със 127 грундирай задължително, за да намалиш попивната способност.
Еди@,прочети това http://www.ceresit.bg/pdf/TDS_CT_126.pdf и недей пиши глупости от рода "ще си говорим" "зависи как я работиш"
Просто търсех инфо от хора които работят със 127.Ама ти не си от тях.Разликата с финното шпакловане с двете шп е огромнно.Ама карай.Спирам с темата,щото стана безмислено.
Айде със здраве..
EDI - майстор
Чел съм ги, работил съм и с двете, виждал съм балони.Спирам коментара.

Тема "Въпросче за шпакловки Церезит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: