Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Celeborn - специалист
Здравейте!
През миналата седмица бях оставил майсторите да фугират един нов гнайсов плочник (разтвор 50:50 бетон / теракол флекс). За съжаление в петък, след като са си тръгнали е заваляло, а непокритите нови фуги от последните часове са се разтекли зверски по околоните плочи (от високо негфугирано е изтекло към по-ниско фугирано :cry:). Събота и неделя е изсъхнало и картинката е доста грозна.
Има ли начин тази бъркотия да се изчисти по механичен или химически способ? Притеснявам се дали с телена четка камъкът няма да се нарани прекалено много и да стане грозно, а за друг начин не се сещам...
Другият въпрос ми е дали има лакове за камък против мръсотия, които да не променят много цвета на гнайса... не ми харесва този лакиран вид, все едно е константно мокър, а от друга страна още повече не ми харесва наоколо да падат плодове и да цапат без особена възможност да се измие след като веднъж засъхне и остави петна върху камъка.
Благодаря ви!
messershmit77 - специалист
По-сериозните фирми ,производители на строителни материали имат и препарати за почистване на подобни бъркотии,примерно виж на кнауф, церезит, боро,за тях се сещам сега,успех.

Тема "Чистене и запечатване на гнайс?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: