Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Как да закача бойлер за тухлена стена, за да е надежно? Червена тухла, на калкан(няма възможност да пробия изцяло и да сложа планка на стената отзад)
firebrand - специалист
С анкерни болтове
evdoki - специалист
Има невероятен избор на дюбели.Аз лично бих избрал 10-12 мм пластмасов дюбел с дължина 80-100 мм, и съответния винт.А и можеш да се презастраховаш разбира се.Както и казал Мечо Пух -Колкото повече- толкова повече :)
Тухлите не са плътни, така че с анкерни болтове не виждам как ще стане, дано има дюбели за такива тухли.
masteradmin - майстор
със сигурност анкерите не стават за тухла, аз съм монтирал с нормални дюбели на тухла и няма проблем просто задължително дълги дюбели и винтове - тези дето са в комплектите за мивки са идеални.

Прикачен файл

piron7.jpg
piron7.jpg (7.45 KиБ) Видяна 5250 пъти
крум - специалист
Има специални дюбели за кухи тухли. Самият дюбел се нагърчва в секциите на тухлата.
Избор на дюбели има в Ташев Галвинг (то там какво ли няма де...). Цените са добри.
Мога да снимам аз какво съм направил, но при мен е на плътни тухли. И мисля, че трябва малко да го доизкусоря, че от 5 дюбела, 2 спукаха тухлите.
Благодаря за информацията, ще "преслушам" Ташев Галвинг. Посъветваха ме и за т.нар химически дюбели (http://www.emiro-bg.com/rub.php?R=10&SR=27), но още не съм го видял на живо как изглежда, освен това ми се струва скъпичко ...
ivoru - специалист
може да свалиш мазилката, и да запълниш кухините с теракол. после като стегне пробиваш и буташ вътре анкерни болтове
Доста хора монтират климатици като ползват дюбели за тухли на ХИЛТИ.Пробвал съм ги и аз.Вършат страхотна работа.Един дюбел 12/100 издържа над 100 кг.

Тема "Бойлер за тухлена стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: