Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
heron - напреднал
Здравейте!

Повреди ми се помпата на пералнята и за да сложа нова, трябва да развия винтовете, с които е закрепена старата. Те са много ръждясали и изобщо не помръдват. Намазах ги с преобразувател за ръжда, но пак нищо не стана . Какво да правя?
mladkal - майстор
Винтове за права отверка, кръстата или друга? Или болтове с машинна глава!?
Ако са машинна глава и са за гаечен ключ пробвай с по-дълго рамо. Ако и това не помогне режиш ги, а после отстраняваш и остатъка.
Ащо са за какъвто и да е вид отверка пробвай с ударна отверка (обикновенно по автосервизите разполагат с такива)
evdoki - специалист
Правилното решение е спрей WD-40. Създадено е точно за това, отблъсква водата и прониква почти навсякъде
8180 - майстор
Няколко умерени (да не замаже шлицовете) удара с чука също помагат.
Ако са звезди, е хубаво да се изясни точната форма PH, PZ -1-2-3 или др. преди опитите.
masterrichi - специалист
Това с равномерното удряне с чук е правилното решение,но първо им капни по малки нафтичка.
heron - напреднал
Винтовете са за права отвертка. Намират се във вдлъбнатина, така че не мога да ги отрежа. Имат плътна кора от ръжда и мисля, че през нея нищо не прониква, затова с преобразувателя не стана. Дали WD 40 ще проникне по-добре?...
шоп - майстор
WD 40 е точно за това. Той даже си има накрайник за пръскане в труднодостъпни места. Напръскай, изчакай, удари с чука по отверката и се моли да стане:-)
JOUO - специалист
пробвай и със спирачна течност, така съм развивал ръждясали болтове по колата
crez - майстор
Най-сигурното средство за развиване на ръждясали и клеясали болтове е кока колата, убиец на ръждата. Многократно използвано.

Тема "Развиване на ръждясали винтове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: