Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bisplus - специалист
Я да питам, според вас кое е по добре...първо да се боятисат стените и после паркета или обратното? :)
marinskikt - специалист
Аз лично първо боядисах. Обаче при монтажа на паркета и первазите наклепах стените. Добре че боята носи на миене. Та си мисля, че е по-добре първо паркета, а след това боядисване. Сигурно ще е по-бавно и трудоемко, заради облепяне на первазите, засичане и т.н. Важен обаче е резултата.
крум - специалист
Първо грунда на стените, после паркета и после последния слой боя.
kkk - специалист
По принцип казват, че паркета се слага след всички мокри процеси, т.е. след боята - опасенията са от раздуване на паркета от влага. Всички поражения по стените след поставянето на паркета се поправят частично.
Но сега е доста топло и може да ти сложат паркета, пък след това да боядисваш - но последна ръка. Аз предпочетох да поправям стени тук-там, отколкото да полея паркета я с латекс я с нещо друго - моя беше доста скъп и не рискувах.
hygro - майстор
Крум е прав. Ако паркетът не е готов, при шлайфането се отдела прах, който ще замърси стените. Най-добре е последната ръка боя да се остави за след паркета. Облепването с фолио решава проблема с риска от замърсяване.
ABEPA - напреднал
Ако е ламинат няма никакъв проблем да се сложи след боядисването.
Няма да нацапаш паркета като боядисваш тавана. И ако майстора внимава как се гази като слага паркета и первазите няма да ти нацапа стените. Все пак след като обзаведеш стаята повечето стени ще се скрият. Аз като поставям паркета винаги внимавам как си въртя задника и най вече краката :-D , че те цапат най-много.

Остави малко боя след като ти сложат паркета, да имаш да боядисаш ако са оставили следи.
georgiarg - специалист
Аз първо изциклих паркета и после боядисах хола и нямам проблеми, но колегата крум е най- близо до истината.

Тема "паркет...боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: