Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

преди 4 години си направих камина за отопление, но след две години ми се отлепи горния плот и едната страница на камината.
Страницата стъпва на долния плот (гранитен), а горния плот лежи върху страниците и върху камината отпред. С призматична врата е.
Навремето бях взел някакъв силикон уж точно за тази работа от магазина за камини Дявач на Сточна Гара в София, но явно не е качествен.
Какво бихте ми препоръчали, откъде мога да взема подходящ силикон
bullet - специалист
Това трябва да е по-качествено. Поне не пречи да опиташ -
http://www.denicom.bg/articledetails.php?ArticleID=339
Spassow_lbg - специалист
благодаря за съвета но няма да стане.

при камината се развива между 350-550 градуса в тази област където трябва да лепя, а лепилото от линка е до 25о градуса.

Този от дявач на времето го даваха до 700градуса но не свърши работа, беше черен на цвят.
EDI - майстор
На бизон има лепила за ремонт и лепене на камини, в патрон от 330 млл са.Издържа до 1000 градуса. http://www.profix.bg/plugins/content/co ... content.91 ето го.Ползвал съм го, върши работа.А, грешка, не ставал за лепене.Тогава СМ16 флекс или огнеупорто лепило - има торби по 5 лева.
andonis - напреднал
понеже това по случаиност ми е деиност съвета ми е купуваш си силикон на фирма EMFI/наи лесно го намираш в бриколаж/,задължително черен,след това почистваш двете повърхности с коресилин,нанасяш равномерно на ивици и лепиш.Смятам че проблема ти ще бъде решен.
Spassow_lbg - специалист
благодаря за съветите

аз преди време също всех черен силикон уж високотемпературоустойчив но устоя само година две,
за това питам някой дали е ползвал такъв силикон за подобни цели и дали е доволен от него.
иначе намерих няколко в нета но нямам отзиви за тях и не смея да ги взимам.
Силиконите описани по горе са за уплатнение,а не за лепене.На теб ти тряба майстор да го поледне и ще стане,ако искаш и аз.

Тема "Горен гранитен плот за камина с какво се лепи за камината?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: