Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
gtg1977 - специалист
Здравейте.Някой може ли да ми каже как се пробива магнит.За неръждавейка знам-с кисело мляко :-D ,но за магнит :?
EDI - майстор
На ерозийна машина.
gtg1977 - специалист
Нищо не ми говори това. :?
EDI - майстор
Специализирана машина за пробиване на отвори в нестандартни материали с различен профил.По-точно се казва електро-ерозийна.Има я само в заводите.Едно време във военните заводи я имаше.Пробива и прорязва с меден електрод или бронзова тел.Работи на приципа на разрушаване /ерозия/ на материала под въздействието на електричество.Трудно се намира, трябва да имаш приятел, да ти свърши слуга.С друго се съмвнявам да пробиеш магнит.
filmatoplo - майстор
С кисело мляко :? -коя марка и колко % масленност.
velsi - Почетен майстор
gtg1977 написа:
За неръждавейка знам-с кисело мляко :-D ...
И аз за първи път чувам. Защо пък с кисело мляко?! :?
lov - майстор
Мисията невъзможна.
Повечето мощни съвремени магнити не са електропроводящи и на ерозията не става. Пробвал съм с разни абразиви и мек дорник. Как то се пробива стъкло. Стига се до някъде и после всичко се разпада. Явно вътршните напрежения от магнитните сили стават доста големи и просто магнита се саморазрушава.
mirk - майстор
Не става и с техника развиваща висока температура - просто си губи магнитните свойства, ако не вярваш пробвай с електрожена и после нямаш магнит а само парче безполезна металокерамика.
БориславМ - специалист
Защо не опитате с подходящо лепило за метал? Вече има голямо разнообразие от лепила и са с достъпни цени. Само лепилото да е промишлено, а не от кварталния магазин. В някои заводи за коли вече не ги заваряват, а ги лепят.
Ако става със слаб магнит, направете необходимата форма от метал и после го намагнетизирайте.
n.yaneff82 - специалист
Как става това с магнетезирането ? И отговорете за киселото мляко.

Тема "Пробиване на магнит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: