Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Армагедон - специалист
Пловдичани знае ли някой къде се продават газови елмази ( за стъкло ) :?: :?:
MASTER - специалист
Само уточни че става дума за ролки с резервоар за смазваща течност, че както си го написал някой ще остане с впечатление че става дума за някакво пламъчно рязане. :lol:

Такива "елмази" с сигурност ще има в Киров Бош, и складовете за алуминиеви профили,които преди се наричаха Балкан АМ, но новото им име ми убягва в паметта.

Специално за Пловдив е възможно да ги има и на други места, където се продават, но не съм от града и не мога да ти помогна с други варианти.

Струва ми се че по кварталните железарии съм виждал да се продават и такива полументаци.

И като си го купиш - един съвет от мен - ако имаш възможност сипвай в него терпентин, а не газ. Естествено, ако нямаш под ръка и обикновенна нафта ще свърши работа. :wink:

Единствения кофти момент е че цената на марковите ролки в БГ се интерпретира по много странен начин, и струват минимум 3 пъти по скъпо отколкото се продават в Италия, или Германия.
Армагедон - специалист
Уточнявам -
че става дума за ролки с резервоар за смазваща течност
просто информативно MASTER има ли такива с
пламъчно рязане
:? :? :?
MASTER - специалист
Има , ама са за метал, не са за стъкло :-D

Но има вариант стъкло да се реже с вода :wink:

А аз лично мога да режа стъкло с обикновенна канцеларска ножица. :-D , и не се хвърляйте сега да се хващате на баз дали мога, че ще загубите. :cool:
negramoten - специалист
silberschnitt и toyo се продават в по-големите стъкларски работилници.
Най-близо за теб знам в Пазарджик, ама те май-ги взимат от Пловдив, така че... В Киров не винаги имат, а и не продават от най-добрите. В същите стъкларски работилници продават и масло silberschnitt, с което се пълни резервоара на стъклореза. Не съм чувал някой стъклар да си пълни стъклореза с газ, терпентин, и каквото намери.

MASTER, по една случайност режа стъкло всеки ден, така че заповядай да порежеш малко боросиликатно стъкло с канцеларска ножица напоена с терпентин. За водния джет съм съгласен. Има в Пловдив.
kabel96 - специалист
С канцеларса ножица се реже когато стъклото е потопено под вода.Налягането не му позволява да се пука. :? :? :?
MASTER - специалист
kabel96 написа:
С канцеларса ножица се реже когато стъклото е потопено под вода.Налягането не му позволява да се пука. :? :? :?

Малеееее, колега, направо ме лиши от "допълнителни" доходи

Такива тайни не трябва да се издават публично по форумите. :-D
mladkal - майстор
kabel96 написа:
На каква дълбочина трябва да се гмурна заедно с джама и ножицата!? :lol: ...Не съм добър плувец, ама ми е интересно да пробвам! :)
MASTER - специалист
И кофа е достатъчна, нямаш нужда от шнорхел и плавници. :lol:

И гледай дължината на сряза да е максимум около 15мм
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:51 am, променено общо 1 път.

Тема "газов елмаз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: