• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Армагедон - специалист
Имам проблем : Кухненският ми бокс е усвоена тераса, трети последен етаж. Цялото жилише е с външна изолация, а бокса и с вътрешна. Откакто застудя времето имам сртахотен конденз само в бокса. Притеснението ми е че влагата ще скапи кухненското пдч. Смятам, че спасението ми е закупуване на влагоуловител, каква марка да купя за 6 квадрата.
MAPTO - напреднал
Ако разполагате със средства - можете и климатик с функция за влагоулавяне да си купите.

Аз си купих китайски влагоуловител от Метро преди 2 години и ми върши добра работа, марката е Аляска. По-шумен е от климатик - не може да се спи докато работи в стаята.
hygro - майстор
MAPTO написа:
Ако разполагате със средства - можете и климатик с функция за влагоулавяне да си купите.
Климатикът, с изключение на някои екстремни модели, не е подходящ за осушаване на въздуха през зимата, тъй като осушаването задължително е свързано с охлаждане. Необходим си е истински осушител, който възстановява температурата.

Ако се придържаме към фразата "не съм толкова богат, че да купувам евтино", Alaska са уреди само за богати хора :) Освен, че са шумни, са и нетрайни и нискоефективни. Търси си влагоуловитетел с центробежен вентилатор. Един сносен битов осушител би трябвало да ти служи поне десетина години редовна експлоатация в домашни условия. Приборите с цена под 400лв. обикновено са еднодневки или уреди за инцидентно приложение в малки обеми.
marian1 - майстор
Мисля че, ако започнеш да държиш по топло там - конденза ще изчезне!
plamenhar - специалист
hygro написа:

Ако се придържаме към фразата "не съм толкова богат, че да купувам евтино", Alaska са уреди само за богати хора :) Освен, че са шумни, са и нетрайни и нискоефективни. Търси си влагоуловитетел с центробежен вентилатор. Един сносен битов осушител би трябвало да ти служи поне десетина години редовна експлоатация в домашни условия. Приборите с цена под 400лв. обикновено са еднодневки или уреди за инцидентно приложение в малки обеми.
Не винаги това правило е вярно.
Личен опит!
Климатик Панасоник за 1000$ по времето на скъпия долар-два пъти ремонт за по 400лв.
Накрая го изсхвърлих.
На различни места ползвам климатици Елит,Мидея и Хаиер за по 400-600лв. и никакви проблеми.Ако нещо се развали- нови за цената на ремонта на Панасоника. :-D
hygro - майстор
plamenhar написа:
Не винаги това правило е вярно.
Не говоря априори, а защото познавам пазара, на който работя :) В продажба в България няма едновременно евтини и сносни влагоуловители... Но пък има скъпи и лоши :-D
BAlexandrov - специалист
Лесния вариант е затопляне, проветряване, затопляне, проветряване... :lol:
И на първо време хигрометър /има например часовници с такива/, за да видиш какво се случва.
bycec - специалист
hygro написа:
Климатикът, с изключение на някои екстремни модели, не е подходящ за осушаване на въздуха през зимата, тъй като осушаването задължително е свързано с охлаждане. Необходим си е истински осушител, който възстановява температурата.
Колега hygro, ще може ли малко разяснение, каква е разликата в работата на различните клими в режим на сушене освен охлаждането на въздуха.
EDI - майстор
Малко модели, като ДАЙКИН УРУРУ САРАРА, единствения за Европа има функция поддържане на определена влажност и при отопление.По принцип всеки климатик има такава функция, но за да отнеме влагата, грубо казано, поддържа температурата в стаята в границите на 1 градус, без да може да се отоплява.
bycec - специалист
EDI написа:
Малко модели, като ДАЙКИН УРУРУ САРАРА, единствения за Европа има функция поддържане на определена влажност и при отопление.По принцип всеки климатик има такава функция, но за да отнеме влагата, грубо казано, поддържа температурата в стаята в границите на 1 градус.
Това е ясно, питането ми беше освен автоматизирания процес дали има друга разлика и дали все пак сушенето с климатик бил той и конвенционален няма да бъде по-ефективно от проветряване.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "закупуване на влагоуловител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: