Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте колеги,
преди време бях пуснал такава тема но някъде изчезна :sad:

някой знае ли с какъв лак трябва да се лакира камък (естествен цепен червен камък), за да се запечати и не попива мърсотия както и за да изпъкне.
Незнам дали видът камък има значение или си има някакъв универсален лак за камък.

Моля ви дайте някаква идея
diduli - специалист
Работих едно лято в Гърция. Нали знаеш, че те са по камъните. Шефа си построи къща от такива камъни, които аз лакирах след това. Лакът е специален за камък, но не знам дали тук го има, не ми е трябвал до сега. Мисля, че го има, но не съм сигурен. Иначе става страхотно.
emil_v r - майстор
aha , има български , и на сикенс , пише си лак за камък , 1л- маи 17лв беше . Лакира се два пъти . за българския нищо не знам . Какъв е камъка , гнаис или пясъчник ? Внимаваи с гнаиса.
Spassow_lbg - специалист
Камъка е цепен червен камък, май не се води гнайс а пясъчник, но да кажа честно несъм сигурен-от камък най малко разбирам :)
ще погледна в google дали ще намеря нещо но ако някой може да даде някакво име или фирма които предлагат такъв лак ще е супер.
UNIOR - модератор
Spassow_lbg написа:
Здравейте колеги,
преди време бях пуснал такава тема но някъде изчезна :sad:
Имало е сериозен срив във форума и админа е върнал архив с няколко дена назад, затова темата ти я няма.

По ми е интересно шлайфа ли въпросния камък, и добре ли се получи. :) Ако може някоя снимчица да качиш.
Spassow_lbg - специалист
Отказах се да слагам на пода на терасата такъв камък, шлайфах едно парче обаче е много работа и няма да ми стигне времето, ще слагам гранитогрес и само первазите и плота на барбекюто ще са от естествен камък. ще кача снимки след седмица две като е готово всичко надявам се :)
gotsum - помощник
относно лака за гнайса ,аз си купих лак на Levis,не останах много очарован от това което се получи като гледка(имам предвид не открои много) ,но след това като реших да го намокря и водата бягаше от него :)

Тема "Лакиране на цепен червен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: