Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mirk - майстор
Може ли някой да ми обясни каква е процедурата при зареждане на мастилници за мастиленоструен принтер. Става въпрос за черните и цветните. Кои марки са по лесни и евтини за зареждане в домашни условия например HP, Canon, Lexmark. И не на последно място каква евтина машина да си взема за 100-120лв например, за предпочитане 3в1
MamaMy - майстор
Вземи си най-евтината машинка, за да не те е яд много като го пускаш през терасата. Ако дори искаш да си ползваш техниката, купи си ги поотделно :wink:
stamenov1 - специалист
По принцип бягай от техника 3в1 като откаже едното хвърляш всичко, скенера не работи без пълни мастилници.
Гледай главите, или резервуарите с мастила да не са с чипове, че няма пълнене, а само оригинални консумативи.
Модела 3-1 на Канон не е лош като консумативи но сега не си спомням точно модела. Главите са като на принтерите Pixima 1800 - 1900 и могат да се пълнят от горе, като се разширяват вентилационните отвори, а после ги запушвам с тиксо. Не слагай много мастило, че тече след това.
mariayn - специалист
Вземи си лазерен принтер има за 150 лв ,и няма да ти излиза толкова скъпо за мастилниците .Това е съвет от мен ти си решаваш.
mirk - майстор
Не ми е чак толкова за скенера, и без това имам един който все още работи. За 5 години му взех здравето. По скоро ми трябва принтера и то да печата цветно. На кои марки се пълнят главите по лесно и колко пъти може да се пълни една глава.

То като им гледам цените май няма съществена разлика в това дали има скенер или не, явно принтера е определящия цената.
mirk - майстор
Май наистина е по изгодно да си ги вадя в някоя книжарница и то на лазерен. :?
mladkal - майстор
mirk написа:
Май наистина е по изгодно да си ги вадя в някоя книжарница и то на лазерен. :?
+1. Бъди сигурен,че е така. Себестойност на копие+търговска надценка за услугата излиза като твое собствено копие(себестойност), но се лишаваш от екстрата да поддържаш машина, мастила и т.н. Ако е за ЧБ и удобство-нещо лазерно.
mirk - майстор
Цветна лазерна картинка 1 - 1.20лв. Като изкарам от един комплект за 60лв консуматив 20тина листа А4 цветни снимки/картинки де е киро на кирия :lol: ще събера една кутия с мастилници.
ltg - напреднал
Имаш лично съобщение :wink:

Тема "Мастилено струен принтер/копир ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: