Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Откъде да взема голямо количество отпадно велпапе? Става въпрос за покриване на паркет, след което ще има още ремонтни дейности. Трябва да покрия някъде 65 квадрата, като в зависимост от качеството на велпапето, може да се наложи да сложа два пласта.
Кашоните от разните супери са крайна алтернатива - трябват много бройки, щото покриват малко.
Разните мебелни магазини си продават стоката опакована, разопакова я крайния потребител. Някой има ли идеи?
Проверих в института по целулоза и хартия на гара искър - петпластовото велпапе излиза над 1.70 на квадрат, а и транспорт трябва, много ми се вижда да давам за нещо, което го има отпадно някъде ...
ribnikolaevi - майстор
Сетих се нещо - от пункт за изкупуване на хартия, сега остава да открия някой в района на Дианабад, Дървеница, Мусагеница ...
valmet - специалист
Що не попиташ в някой хранителен магазин?Отпадъчно велпапе колкото искаш,а и ще ги оттървеш от него.Ако отидеш в пункт за изкупуване на отпадъци ще ти вземат 100% отгоре на колкото го изкупуват.
Chefo77 - майстор
Това, което е в магазините, не става за под. Вършат работа най-вече кашони, които ще има в изобилие в пунктовете. Гледай само да са отстранени всички метални скоби, че много дерат :(
Иначе велпапе има в картонажните фабрики, но вече си запознат с цената - дебела.
mladkal - майстор
Вариант с оранжерийно фолио и тиксо (широко) обследвал ли си!?
Можеш да си вземеш и по-малко количество и да местиш от стая в стая по време на ремонта. Следва изпиране, сгъване и така до следващия ремонт.
Аз така процедирах преди пет години и сега винаги си имам вариант.
Chefo77 - майстор
Използването на фолио или каквото и да е от "найлонов" тип е силно непрепоръчително. Под него може да се образува конденз, което не е много приятно за паркета.
ralev - специалист
има в http://www.unicem.bg/Pages/34/BG/ аз съм взимал от тях на ролка
Mc Queen - специалист
Провери и в големите магазини за бяла и черна техника Там разопаковат мостри, а и стоки на клиенти и после кашоните ги изхвърлят. Аз от такъв магазин си взех един кашон от една голяма плазма.
ribnikolaevi - майстор
Много благодаря за съветите за намиране на велпапе. Ще опитам всеки един от тях, все по някакъв начин ще станат нещата.
parketmilanov - специалист
привет,както спомеа колегата чефо ,завиването на паркет с найлон освен че прави бъдещ конденз има и други неприятни страни попадане дори и на най малко камъче под найлона прави невероятни поразии,докато с велпапето си е друга работа.има го на сточна гара нно ми се върти цена около 1лв.м2,може и да греша.

Тема "Велпапе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: