Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Mega - специалист
Колеги имам проблем с дограмта и ми трябва съвет. От пролетта сме в ново жилище. За съжаление с началото на зимата открих, че дограмата е ужасна. Когато е много студено на вън се усеща как духа през нея. Первазите под нея стават ледени. Като се загледах забелязах, че при затворени прозорци външното уплътнение не ляга на прозореца добре. Има луфт от около милиметър.

Въпроса ми е къде се подават подобни уплътнения да си купя малко по-дебело и да ги сменя. Дограмата е най-гадната Вайс профил. За съжаление жилището е с нея. За смяна без да махна настилките и да обърна къщата нагоре с краката не мога да мисля.
tarlyo - специалист
Первазите стават ледени, защото не е прекъснат термомоста м/у външния и вътрешния перваз, предполагам и двата са с камък. А иначе и аз съм с вайс профил, ама си го монтирах сам и нямам оплаквания. По-дебели уплътнения потърси във фирмите за дограма, в складовете се продава на цели топчета.
toiq - специалист
Колега потърси някой да я регулира, и всичко ще пасне.
П.С.
Няма ли гаранция?
Mega - специалист
... Гаранция "има" но като идваха лятото да я регулират направиха дюшеме за 4 бона на нищо. Така или иначе стана по-лошо. Искам да си сменя уплътненията и да не ги виждам пак, защото ще убия някой от тях. Проблема е, че от там духа и се чувства значително, когато е студено. От там се охлажда толкова и камъка под прозореца, защото духа точно на него.

... Добрата страна е, че нямаме мъхъл ,... хаха
Takezo Sensey - модератор
Трета панта по вертикала понякога решава проблема,
Mega - специалист
Takezo Sensey написа:
Трета панта по вертикала понякога решава проблема,

Сложена е, има ефект няма ;)
mim - специалист
и аз го имам тоя проблем и се оказа, че дограмата е посукана и няма оправия
на всичкото отгоре е някаква стара, която вече не се предлага като профили и уплътнения
да видим кога ще можем финансово да я сменим :?
mladkal - майстор
много неприятно.убива ви се насладата от новото жилище, а то със сигурност не е купено с джобни.
направи снимки на ситуацията, профилите и се обърни към колегата ни stiv 1961 той се занимава с дограми, профили и т.н. Искренно се надявам да ти бъде в полза. Отделно можеш да вербуваш съвсем приятелски някоя малка фирма за направа на дограма и да споделиш проблема си с тях. по-отдалече и по-приятелски нещата често завършват с ползотворен изход.

желая ви късмет.
Mega - специалист
Благодаря колега, ще гледам да снимам тези дни как е положението.

Тема "Проблем с дограмата ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: