Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
valmet - специалист
Във връзка с тази тема,реших че ще правя топлоизолация по правилата.
За да ми издадат разрешение за строеж ми трябва инвестиционен проект,но не зная към кого да се обърна за изготвянето му.
Интересува ме и какви документи ще са ми необходими за изготвянето на такъв проект и каква сума да приготвя(ориентировъчно).Моля тези,които са запознати с материята,да "ударят" по едно рамо!
valmet - специалист
Явно никой не е строил и не строи вече! :?
ЧефоС - специалист
Явно много бързаш....
ivanj - специалист
обърни се към някой от общината,гл.арх. или гл.инж. към която се води УПИ-то но на първо място ти трябва нотариален акт
valmet - специалист
Точно гл.архитект ми каза,че трябва инвестиционен проект.Но тук нямало кой да го изготви,трябвало в Пловдив.Но така и не разбрах към кого да се обърна(фирма,лице).
Иначе зная че трябва >67% от съгласието на съседите,нотариален акт.С тези документи се издава виза(скица) от гл.архитект и после инвестиционен проект от незнам си кой и накрая разрешение за строеж от архитекта.
По думите на гл.арх.,инвестициония план трябвало да се изготви и в него да имало изчислени необходимата дебелина на изолацията.
ivanj - специалист
ми в пловдив арх. колкото искаш има и цените са различни мен ми посочиха от общината и нещата станаха много бързо и както исках.За топлоизолацията ти трябва проект но той е условен моя беше за 5см Аз сложих 7см неопор
valmet - специалист
Благодаря адаш!Значи до колкото разбирам,трябва да се обърна към архитект,за ра ми изготви проекта?
Естествено,че ще е условен проект или както ги наричат-идеен инвестиционен проект.
ivanj - специалист
Желая ти успех ще си доста ангажиран незнам кой ще ти строи но упражнявай непрекъснат контрол над работата им за да не се ядосваш после и което ще ти струва и повече пари.
valmet - специалист
Още веднъж-Благодаря!
Всъщност всичко е уредено с бригадата за топлоизолацията.Смятам да се изолира с 10 см стиропор,само да се изготви бумащината и по-хубаво време и се започва.

Тема "Инвестиционен проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: