Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Gek - специалист
Здравейте на всички.
Имам нужда от малко помощ. Тъй като конкретния случай е малко завъртян, въпроса ми ще е основан на подобен пример. Да примем, че имаме бетонна външна площадка, и на нея имаме дупка с размери приблизително 100 х 50 см, на 4 см. дълбочина. Преди две години я замазах с разтвор от цимент и пясък, но от дъждовете, студа и слънцето тази замазка се изрони. Има ли начин да залея тая дупка с нещо, което би издържало много повече от 2 години? Да допълня, че има и физическо натоварване - колата ми минава от там, хора ходят, а понякога и дървата ми стоварват там :)
Прикрепам и една картинка за по-нагледно.
Благодаря за отговорите предварително!

Прикачен файл

KARTINKA.JPG
KARTINKA.JPG (32.96 KиБ) Видяна 1460 пъти
VLADO66 - майстор
След старателно почистване и измиване на дупката я запълни с смес от флексово лепило и пясък 1:1,може да добавиш и малко цимент,че ще стане постно.От там нататък вариантите са според финансите-Изоасфалт,хидроизолация на циментова основа или мазане на две ръце с водно стъкло..Проблема при теб е че бухаш дървата върху настилката и колата ти вкарва сол.
fox_vt - майстор
Можеш с флекса и диск за неметал да изрежеш на дълбочина 4 см около дупката до самия ръб,с форма каквато ти е удобна и с къртач или секач да доизкъртиш леко до прореза.Целта е да ти се получи дебел слой на замазката до самия ръб иначе е временно решение.Това ако плочата е дебела не по малко от 10 см.Ако ли не изкъртваш дупката до основа и заливаш с бетон но този път сложи цимент във него :wink:

Тема "Замазка издържаща на атмосферни условия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: