Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
e_man - напреднал
Така, днес отитохме да видим нашата замаска от пенобетон след 2-3 дни съхнене... :shock: за съжаление видяхме че на места е мека като аерошоколад и се образуваха малки хлътвания като я натиснем с пръст.
Жената безмилостна тъпка с тънките токчета и резултата дупки :evil:
Та да дойдем на въпроса, хората от фирмата (няма да я споменавам) обясниха че е трябва да съхне поне 5 денонощия че и повече за да се заздрави повърхноста, но и че ще дойдат да видят какво става утре.
Въпроса ми е прави ли че трябва да се чака по дълго и въобще може ли да са сбъркали в комбинацията на съставките така че да си остане аерошоколада по пода ни.
Съставките за един кубик замаска (около 600 кг ) бяха
Цимент 9 торби
Вода 200 л
Пенообразувател 5 л (не го знам какъв е беше като кока кола на цвят)
Благодаря Ви за мненията!
Здравей колега! Прочетох за твоите патила със замазката от пенобетон. Преди всичко искам да те поздравя за избора на материал с който да си направиш замазката, защото пенобетона е нов и изключително надежден материал, както за замазки така и за изграждането на леки преградни стени, който притежава много добри шумо и топлоизолационни характеристики. За съжаление обаче най-вероятно не си попаднал на фирма-изпълнител на този вид замазка. В твоя разказ ти описваш материалите които са вложили при изработването на 1 куб./м пенобетон. При плътност на пенобетона от 600 кг. на кубичен метър по всички рецепти за забъркване се предвижда добавката и на пясък. По всички рецепти на 1 кубик от сместа с тази плътност се добавя най-много 1.2 л. пеноконцентрат а не както ти казваш - 5л. Този пеноконцентрат който са използвали е на органична основа, но въпреки всичко количеството което са използвали е минимум за 3 кубика. Съществуват и синтетични пеноконцентрати, които са доста по-икономични и количеството пяна се постига с точно указаното количество пеноконцентрат. Пиша ти така аргументирано защото от един месец се занимавам с производството на този вид строителна смес и успях да прочета доста литература по този въпрос. За мен и останалите читатели във форума обаче ще бъде доста полезно да разберем името на фирмата изпълнила тази замазка, за да няма нови пострадали. От своя страна аз като производител на тази смес и като фирма изпълняваща същия вид замазки, искрено се надявам да не си се разочаровал от своя избор, защото уверявам те, той е много правилен. На твое разположение съм, тук във форума или на e-mai: vespeich@abv.bg, да продължим разговора по отношение на качествата на пенобетона. Желая ти много успехи!

Тема "Пенобетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: