• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kraitan - напреднал
може ли да се премахне с нещо че отгоре ще се лепи теракот или някакъв грунд отгоре ще стане ли

Прикачен файл

DSC000197.JPG

Прикачен файл

DSC000198.JPG
valmet - специалист
А този балатум до колкото асимилирам е лепен.Така ли е?
Взимаш здрава шпакла или по-добре си изрязваш парче от дебела ламарина,нещо като широка шпакла.Подостряш го и заваряваш дълга здрава дръжка.С това приспособление започваш да "ръчкаш" яко.Да се отлепи балатума от пода.
Пробвай да нагряваш отдолу (между балатума и пода) с пистолет за горещ въздух или газова горелка.
Стефко - специалист
Най-вероятно балатума е лепен с лепило С200. Шпакла няма да помогне. Само перфоратор с длето. С него отнемаш балатума заедно с лепилото до здрав бетон. Трудно е, но аз друг вариант от практиката си не виждам.
Илиян Илиев™ - майстор
Лепи на гребен с по-едри зъби и естествено контрол с мастар и нивелир на участъците с балатум. Не си троши ръцете и не се занимавай с глупости. :wink:
kraitan - напреднал
балатума е лепен преди 30 години това бялото е лепилото.тогава да махна само парчетата от балатума грунд и да лепя плочки дано хване теракола
Стефко - специалист
Колега, ако го правите в собствения си дом, махай всичко - до бетон. После бетон контакт, изравнителна замазка, и т.н.

Става и на гребен, но само, ако обекта е чужд. Важното е да не се отлепят плочките преди плащането. :x
Илиян Илиев™ - майстор
И как точно се отлепя фугирана плочка от пода лепена на гребен? :? Да не искаш да ми кажеш, че лепенето без гребен е по-качествено? :shock:

И ако ще прави изравнителна замазка, каква точно е функцията на бетон контакта и къртенето до бетон? :?

А по белия свят фирмената гаранция за изпълнението е 10 години по закон. Та изобщо не се касае за взимане на парите и бягане.
Стефко - специалист
Нямам желание да споря с никого. Просто си казах моето мнение.
Илиян Илиев™ - майстор
И аз нямам желание да споря. Просто пожелах да науча нещо ново. Но щом пък не искаш да споделиш, твоя си работа...
kraitan - напреднал
за мен го правя но все пак търся най бързия вариант днес го пробвах с препарат за сваляне на тапети и горе долу се получава а от къртене съседите много почнаха да се оплакват
  • 1
  • 2

Тема "премахване на части от балатум" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: