Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mici - специалист
Не знам дали само на мен ми се случва, но много тостери изгоряха в семейството ми през последните години. И скъпи и по-евтини - на всички се прекъсва реотана. И накрая се хванах да ги ремонтирам и то успешно. Обикновено изгаря реотана откъм филийката - там се натрупват трохи, овъгляват се и спомагат реотана да прегори. На пръв поглед - непоправимо, както и да завиваш или завързваш реотана, той пак прегаря на същото място, защото не може да се получи добър контакт. В такъв случай намирам прекъсването, пробивам малки дупки на слюдената основа и изкарвам двата края на прекъснатия реотан. Използувам от най-малките лустър-клеми за да затегна здраво двата края и, уверявам ви, успешно. Разбира се, трябва да се импровизира, всеки случай е конкретен, но това е принципа. И трите ремонтирани от мен тостера си работят, най-старият - вече три години. Вчера поправих един Tefal на приятел и ви показвам как стана това.

Прикачен файл

IMG_0192.jpg
Ivo_Dinkov - специалист
Поздравления за находчивостта, открих абсолютно същото решение на проблема и всичко си бачка перфектно :partyman:
PCL82 - майстор
Има и друг начин за кърпене на реотани. Краищата се почистват от окис и се усукват надлъжно т.е единият край се овива малко след другия край и обратно. После мястото се поръсва с боракс и реотанът се включва да поработи. Полувава се заварка. Не изглежда много красиво, но изкарва много време.

Така съм кърпил плочи на готварсктата печка. На мястото на прегарянето имаше петно по замазката на плочата. Зарчоплих замаката и закърпих реотана по описания начин. След като поработи 15 минути забърках огнеупорна (шамотна) пръст (продава се по грънчарските работилници, в случая от женския пазар) с вода и замазах мястото. Включвих котлона да се изсуши и после го монтирах обратно.
MamaMy - майстор
Същото решение (с клемата) преди години открих и аз. Имах проблем с електрониката на по сложните. При прекъсване на нагревателя се подава към платката високо напрежение и често изгаря. :thumbs:

Тема "Ремонт на тостер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: