Не знам дали само на мен ми се случва, но много тостери изгоряха в семейството ми през последните години. И скъпи и по-евтини - на всички се прекъсва реотана. И накрая се хванах да ги ремонтирам и то успешно. Обикновено изгаря реотана откъм филийката - там се натрупват трохи, овъгляват се и спомагат реотана да прегори. На пръв поглед - непоправимо, както и да завиваш или завързваш реотана, той пак прегаря на същото място, защото не може да се получи добър контакт. В такъв случай намирам прекъсването, пробивам малки дупки на слюдената основа и изкарвам двата края на прекъснатия реотан. Използувам от най-малките лустър-клеми за да затегна здраво двата края и, уверявам ви, успешно. Разбира се, трябва да се импровизира, всеки случай е конкретен, но това е принципа. И трите ремонтирани от мен тостера си работят, най-старият - вече три години. Вчера поправих един Tefal на приятел и ви показвам как стана това.


