• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kiss9402 - специалист
Пуснах една тема, но беше истрита. Дано с тази да не е така, но незнам в кой радел да я поставя :prayer: . Въпросът ми е колко струва 1кг олово ако отида да го закупя от пункта за изкупуване на метали, защото не мога да отида и да проверя сам.

Благодарности :prayer: :prayer: :prayer:
Georgi_G - специалист
Нямам идея колко е 1 кг. олово и не знам дали изобщо се продава като такова по пунктове за метали.
Но се сещам, че като бяхме деца разбивахме стари акумулатори и от оловните плочи си изливахме, каквито пожелаем оловни форми и фигурки. Оловото се разтапя при ниска температура(нормален огън от подръчни м-ли) и се лее още по-лесно в калъпи и форми.
Та, в тази връзка си мисля, че ако намериш стар акумулатор можеш сам да си отделиш нужното количество олово. (знаете, че киселината, ако има такава, на се изсипва на земята нали?)

п.с. По пунктовете за метали, нормален автомобилен акумулатор се изкупува за 5 до 10лв. макс.
Последна промяна от Georgi_G на вт апр 19, 2011 2:33 pm, променено общо 1 път.
kiss9402 - специалист
:lol: Този метод ми е до болка познат и затова търся да си копувам на готово, а за киселината винаги я събирам в шише :yawinkle:

Други предложения :tonqe:
Georgi_G - специалист
Тогава говорим за по-големи количества?
Намираш си връзки в "ОЦК Кърджали" и те така...............
kiss9402 - специалист
Ами големи големи не повече от 10кг. Трябват ми за риболовни тежести, че са поскъпнали безбожно много [-(
dobrev9111 - напреднал
Ако питаш за акумулатор цената е 1лв, поне доскоро беше толкова.
kiss9402 - специалист
СМисъл цената на изкупуване на килограм олово от акумулатор илицената на която ще ми го дадат ако отида и си го закупя ?
kiss9402 - специалист
Някой има ли информация :?: :?: :?:
maistor-sm - специалист
В пунктовете на вторични суровини продават метали-като умножиш изкупната цена по три.
  • 1
  • 2

Тема "Колко струва килограм олово ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: