Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pavkatay - майстор
Някой има ли впечатление от тези сандвич-панели 'ИЗОПАН'.
Предстои ми монтаж на такива по желание на клиент върху изградената от мен конструкция от ПВЦ от тази тема:

viewtopic.php?f=26&t=33277
Интересуват ме всякакви особености и впечатления,ако някой има такива.
Благодаря предварително :)

Прикачен файл

P1010032.jpg
P1010032.jpg (60.34 KиБ) Видяна 3626 пъти

Прикачен файл

P1010031.jpg
P1010031.jpg (39.81 KиБ) Видяна 3626 пъти

Прикачен файл

P1010030.jpg
P1010030.jpg (69.04 KиБ) Видяна 3626 пъти
ZEDYCUS - майстор
Монтира се по принцип със само пробивни винтове и калотки отгоре на гофрите. Не съм сигурен при теб на дограмата как ще ги захванеш. Към стената има профилирани поли и след това със полиуретан(Сикафлекс), а при застъпването може да ги лепиш и с ПУ пяна за изолация или Сика , и санитарен силикон от долната страна по фугата, но може и да го пропуснеш. Фолиото го махайте последно, че лесно се надират панелите. Кой ще ходи по покрива :-D на осмия етаж. Ето ти едно линкче за цени на винтове и калотки. http://www.lindab.bg/dokumenter/screws%20panels_2.pdf
Забравих, отпред пяната задължително я покрий, че изгаря от слънцето. Ето малко снимки от един обект във Велинград, тук ги монтирахме върху дървена конструкция със самонарезни болтове направо в гредите. Снимки на готовия покрив нямам, че малко паднах от 5 метра на главата, убаво че си падам хоби дърводелец та устисках. :roll:

Прикачен файл

DSC00149.JPG

Прикачен файл

DSC00145.JPG
pavkatay - майстор
Захващането е също по желание на клиента с проходен винт 10мм минаващ през профила и усилителя на покривния модул(също ПВЦ).
Ще се ползват калотки.
Това за полите при контакта със стената не ни беше предложено като решение от тукашните дистрибутори-минахме на вариант някаква хидроизолационна лента(самозалепваща),която не знам клиента откъде я е купил,но останах очарован-като винетка залепва :-D .
Ходене по покрива не мисля да има ,защото имам много страх от високо.При подаване над покривната конструкция до малко над кръста достигам края на панела(1м-добре съм вързан :) ).А за монтажа на последния панел ще помогне архитектурно решение да се удължи долната плоча на терасата с още 6м.
Прикачен файл:
P1010035.jpg
P1010035.jpg (50.85 KиБ) Видяна 3555 пъти
Мисля,че най-голям проблем ще бъде монтирането на тези челни профили,които предпазват полиуретана.
ZEDYCUS - майстор
Тези челни профили са обикновено г образни ивици ламарина, които се слагат пред улука да забавят и насочват водата в него. Ако ги сложите предварително на панела с малко застъпване, мисля че ще се получи. Да надстърча към горното перо на на панелът, та като го зацепиш с другия да препокрие г профила.
iva6ki - специалист
Погледни тук viewtopic.php?f=47&t=31362 въпроса е горе долу изчерпан панела се монтира на метална скара от винкели или кухи квадратни/правоъгълни профили с изкл. на улука ако ще слагаш ако не снегозадържачи да не изтрепеш народа :-D и ув защита на челото на панела и уламата с която предполагам си запознат

Тема "Сндвич панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: