• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Трябва ми някакъв материал, устойчив на вода. Размери: 8х2500х25-30. Плътен. Засега си мисля за някаква пластмаса, но не знам откъде изобщо да започна да търся. Може и друг да е материала, но търся цена. Дебелината трябва да е точно 8 mm - на този размер се нахлузва едно силиконово уплътнение. По дължинана си това парче ще е залепено за стъкло (с някакъв силикон, предполагам). Т.е. няма високи изисквания към твърдост, здравина и подобни.
EDI - майстор
Плексиглас не става ли.
ribnikolaevi - майстор
Може и да стане. В какви магазини да търся? И дали се продава на ленти, в смисъл, не искам да купувам цяла плоча.
EDI - майстор
Не знам при вас в София, но няма начин да няма.В Ямбол има една-две фирми, които продават.Не режат от листа, ама понякога се намират и остатъци и ги продават.
ribnikolaevi - майстор
Фирма, която изработва реклами ли ми трябва?
EDI - майстор
Или за реклами или търгуващи с плексиглас.При рекламните може и да ти отрежат, но при търговците надали, те гледат да продават цели листи.
genkogenev - специалист
ribnikolaevi написа:
Трябва ми някакъв материал, устойчив на вода. Размери: 8х2500х25-30. Плътен. Засега си мисля за някаква пластмаса, но не знам откъде изобщо да започна да търся. Може и друг да е материала, но търся цена. Дебелината трябва да е точно 8 mm - на този размер се нахлузва едно силиконово уплътнение. По дължинана си това парче ще е залепено за стъкло (с някакъв силикон, предполагам). Т.е. няма високи изисквания към твърдост, здравина и подобни.
Струва ми се че една плоскост от PVC ламперия е почти с тези размери,не струва много , напълно е водонепропусклива и има начин за залепяне с монтажно лепило .
Поздрави и успех в начинанието
8180 - майстор
Разпенено, олекотено PVC (~25лв./м2, срещу над 60 за плексиглас). МикроАСУ ще ти отрежат. Васкони и Геко - звънни да питаш.
Ако е прозорец, може да има проблем с топлинното разширение, което важи и за плексигласа.
ribnikolaevi - майстор
Ей за това става въпрос:

Прикачен файл

Uplatnenie Resize.jpg
Uplatnenie Resize.jpg (30.54 KиБ) Видяна 4748 пъти
ribnikolaevi - майстор
Нов проблем. Тия уплътнения се оказаха със звездната цена от над 25 лв/м.
Къде в София могат да се намерят силиконови уплътнения, подходящи за душ-кабини? Идеята е да имат поне 2.5 метра дължина и да са на цени като за силиконови уплътнения (все пак не става въпрос за женски г...и, а за уплътнение в баня, което няма да е видимо, а ще изпълнява само ицолационни функции. Демек, няма да се стиска, мачка, дърпа, а при затворено положение на вратата ще се опира в насрещните алуминиеви профили, за да предотврати проникването на вода в кутията от гипсофазер.
  • 1
  • 2

Тема "водоустойчив материал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: