Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
dsso - помощник
Моля, кажете откъде да си купя качествена терзия? Купих си поредната, на Соло, 80 см, за около 30 лева. Падна един-два пъти както беше опряна на стената и вече не показва вярно.
Не се занимавам професионално със строителна дейност, трябва ми за да си довърша ремонта. Все пак трябва да издържа на някакви леки сътресения, като завъртане от вертикално в хоризонтално положение, както е опрян на стената ...
ebahti - майстор
ми аз работя от 10год. с такива и мн. пъти са падали ама си показват верно http://elko.zona.bg/images/0.83953300%201226262242.jpeg
dsso - помощник
Някаква такава беше. Тази по какво точно да я позная, че терзия от 30 лева за две седмици - направо ме заболя сърцето ...
Но моя нямаше толкова надписи. Дали е от надписите, че е неточен, те ли държат либелката здраво :lol:
valmet - специалист
dsso написа:
Купих си поредната, на Соло, 80 см...
Здравей колега!Не ми стана ясно Sola ли си си купил или Соло?Аз работя само със Сола и съм много доволен.Е,естествено си ги пазя от удар и когато е възможно от пряка слънчева светлина и за сега ядове не съм имал.
rum_sz - специалист
Как да проверя либелата ,дали показва вярно?

Можели да се регулира?
Илиян Илиев™ - майстор
Сигурно е купил от колегата Соло 5. :lol:
valmet - специалист
rum_sz написа:
Как да проверя либелата ,дали показва вярно?

Можели да се регулира?
Слагаш нивелира на земята,виждаш какво показва,после го завърташ на 180 градуса и поставяш в същото положение и място,ако показва едно и също значи е добре,ако има разминавания в двете показания-не разчитай на нея.Това е за хоризонтала,а за верикала по същия начин но на стена например.
За регулиране не съм чувал такова нещо.
housedoktor - майстор
Най добрите нивелири са :Сола,Стабила и Капро -ползвам от години такива
solo5 - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Сигурно е купил от колегата Соло 5. :lol:
solo5, не си продава Sola-та, скъп спомен ми е от направата на теракота в коридора
А и аз съм лаик и съм с червената серия, със синя са само профитата :-D
pavkatay - майстор
И аз си пазя нивелите от удар (два са ' СОЛА', третия не го знам каква марка е ,но струва доста пари), но се случва да падат. А за престой на слънце и в буса на 60 градуса жега няма да говорим. Но да им се променя точността след 2-3 седмици -не ми се вярва.
А и на 'СОЛА'-та пише , че има доста години гаранция- към 30-ина. Грешки винаги стават. Така,че ако има проблем -търси гаранцията.

Тема "качествена терзия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: