Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
snejoky - напреднал
Здравейте! Нов съм и това е първото ми питане. Живея в къща, на първият етаж. Под мен има сутерен, в който живеят родителите ми.Решил съм да разширя етажа. В момента имам кухня, хол и спалня. Двете детски легла са в спалнята. Та решил съм да уголемявам малко хола и да си направя една или две детски стаи.Проекта съм го измислил,защото имам малко понятие и познания от строителство. Проблема е, че трябва да почна от основите, сутерена, етажа и от горе плоча и покрив. Та питането ми е повече за документацията по проекта. Как трябва да процедирам? Към кого да се обърна, за да ми направят план, предполагам или какви документи трябва да вадя, за да е всичко законно? Трябва ли да вадя план за нов строеж, или може да мине нещо като основен ремонт, например? Не знам дали темата ми е за тук, за което се извинявам. Ще ви бъда много благодарен за всякакви съвети за документацията или за самият строеж. В повече съвети не са излишни. Колко повече свежи идеи, толкова по-добре. Още един път благодаря!
bisplus - специалист
Мен ако питаш, щом ще правиш само преустройство не ти трябва да трошиш пари за разни други планове..но дали е така!? Не става ясно какво имаш предвид с това да "разширя етажа", да не мислиш да го строиш на ново или какво...поясни или дай някой чертеж да видим за какво ставо въпрос.
JAMESON - напреднал
Ако искаш да е законно всичко,ще трябва да минеш през местния отдел ТСУ.Съветвам те да наемеш същите тези "служители" и за проекта.Ще се учудиш колко бързо става всичко и как никой,ама никой не ти прави спънки за каквото и да било.Но действай по истимаро,щото те по принцип нямат право да го правят това,ама винаги знаят кого да ти "препоръчат"например.Това става само в малки населени места обаче.А иначе можеш да си го пристроиш това етажче и така,стига да са ти свестни съседите.

Тема "Строеж, или по-скоро пристройване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: