Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
fvazharov - помощник
Здравете,

Много ще съм благодарен ако някой даде малко по детайлни съвети за нанасянето на грунд (Polycell) и боя (Дулукс).
Относно грунда на опаковката пише, че се нанася с валяк и четка но от Баумакс консултантите ми казаха да си взема баданарка. Така и направих и днес като започнах работа с нея ми прави впечатление, че при нанасянято на грунда остават следи от баданарката. Струва ми се, че с нея не става достатъчно фино и после при нанасянето на боята може ще си личи?
Този грунд е особен и консистенцията му е по гъста като на паста.

Та въпросът ми в тази връзка е според вас, с какво ще е най-подходящо да се нанася грунда така, че накрая стената да е максимално гладка. Дали няма да е най-добре с дунапренено мече или с къс косъм и също и за боята.
Стените са шпакловани с гипс и част от тях боядисани преди 3 години. Грунда ще го нанасям само на тези, коите не са боядисани и там където има стари пукнатини. Благодаря предварително!!! :)

Открийте лесно стотици професионалисти за боядисване на стени и тавани!
torbalan - Дървен философ
е, па един валяк струва между два и три лева - щом не те кефи как става с баданарката - купувай валят и действай...
fvazharov - помощник
torbalan написа:
е, па един валяк струва между два и три лева - щом не те кефи как става с баданарката - купувай валят и действай...

Благодаря ти за отговора но не ми помагаш особено! Искам да знам как ще стане най-добре! Мисля си, че за грундове от тип паста баданарката не е най-доброто решение! :)
fvazharov - помощник
Всъщност докато викам неволята сам си намерих решение :)

Ето как се нанася такъв тип грунд

http://www.youtube.com/watch?v=3gqe3Tbu7wY&NR=1

:-D
Чаро - Акълия
Баце, къв грунд е тва бе?
Чиста шпакловка си е. Много рядка и трудна за работа изглежда.
Ако имаш някоя рекламна бака- дай да я пробваме :-D , ако не пробвай с SHEETROCK™ All purpose !
fvazharov - помощник
Чаро написа:
Баце, къв грунд е тва бе?
Чиста шпакловка си е. Много рядка и трудна за работа изглежда.
Ако имаш някоя рекламна бака- дай да я пробваме :-D , ако не пробвай с SHEETROCK™ All purpose !
Вече го нанесох, вярно става по-трудно от обикновения грунд но мисля, че стана много добре. Дулукс работят с този продукт и затова реших да спазя изискванията им. Ако искаш да го пробваш има го в Баумакс.
toni_g79 - специалист
Ако са ти били гладки стените това е напълно излишно,както каза колегата :това си е чиста шпакловка" и излишни разходи,но пък "имал си пари,дал си" :lol: :lol:
housedoktor - майстор
Сега видях темата.Работил съм с такъв,даже имам и оригиналната шпакла ..Защо си купил боя и грунд от различни производители.Дулукс имат превъзходни праймъри за стени.Иначе обикновен грунд за стара основа най добре с баданарка с мек и къс косъм-правилно са ти казали

Тема "Грундиране и боядисване на стени и тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: