Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте майстори и любители . Започнал съм един основен ремонт на едни стаички които бяха в катастрофално положение - изгнили греди , надигнала се мазилка почти разрушен таван с една дума БАРАКА . Стегнах я външно , замазах я , нова боя и т. н все неща с които може всеки да се справи . Смених изгнилите греди изкъртих мазилата и т.н. Сега ми остава вече да слагам тавана , ще го кова с пирони избрал съм ОСБ 9мм и изолирам с минерална вата което вече направих отгоре За стените съм избрал гипскартон , но тука идва и проблема ми . Всичко което съм свършил досега е било чрез четене в този сайт / форум . Но не мога да разбера как да сложа гипскартона при положение , че има сигурно 10000 теми относно това . Основния проблем е че стени те са смесени , има плет (от едно време , кал и слама) , големи камъни , и тухла . Като всичко това е неравно с до 4см отклонение . Ясно и , че ще се прави метална скара или както се казва там . Но незнам как се прави тази скара . Бихте ли ми казали как се слага тази метална конструкция , на какво разтояние се поставят отделните елементи за да поставя гипскартона и т.н .
Тани - модератор
, че има сигурно 10000 теми относно това .
И ти реши да напишеш 10001-вата? :? Вместо да пишеш вземи ги прочети! Има и картинки ако толкова не ти се чете. Няма значение каква е основата- принципа е един и същ! Ако срещнеш проблем с дюбелите СЛЕД ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЪВЕТИТЕ как се монтира в кирпич, кал , тухла четворка и т.н. пиши в онази тема където си чел как става и кажи че при тебе не се получава - ще измислим нещо!

Тема "Скара за гипскартон ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: