Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Gnus - специалист
Здравейте.
Може ли някой да ми препоръча начин да направя разклонение на тръбата за мръсна вода (стандартна пвц тръба ф50), без да виждам края на съществуващата тръба. Разклонението още не е специфицирано по диаметър. Разкопал съм стената и виждам въпросната тръба странично. Измислил съм и идеалния вариант - детайл, който от едната страна е гладък конус и върху него се нахлузва тръбата/маркуча, идващ от мивката, а от другата има едра резба, която се навива в съществуващата тръба в стената. Може би това трябва да се нарече "самонарезен нипел"? Не знам... Знам само, че в няколко железарии не можаха да ми предложат нищо, което дори бегло се доближава до моята представа.
Някакви идеи?
jekasus - майстор
Това ти трябва пвц скоба Изображение, не знам дали има за ф50.
Ако няма използвай ИзображениеИзображение
Gnus - специалист
Хм, това е добро като идея. Благодаря. Остава да намеря къде се ппродава.
Gnus - специалист
След като разбрах, че на английски това, което търся, е "saddle tap", в интернет открих много решения за моя проблем. Кое от кое по-удобни и разнообразни.
Но не и по моя джоб.
Обаче на едно място взех идея как да си направя с подръчни средства въпросното "седло":
Изображение
ribnikolaevi - майстор
Вместо скобите може да използваш по-здрава тел. Натягаш я, като навиваш с клещите. Убеден съм, че няма да забравиш да сложиш първо лепилото за ПВЦ. Наложи ми се и лично съм правил такова изпълнение. Като стегне лепилото става като заводско.
Всъщност, съществуващата тръба от какъв материал е? Нали не е каменитова?
Gnus - специалист
Не, ПВЦ е. Просто такава картинка намерих.
ribnikolaevi - майстор
Да не забравиш да заграпавиш леко с шкурка повърхностите, които ще лепиш.
Todor - специалист
Можеш да го залепиш с ПУ-50, става мн. здраво.

Тема "Разклонение от ф50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: