Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
lyubohar - майстор
Здравейте.
Проблема е следния:
PVC дограма на която отвънка не е премахнато навреме предпазното фолио
и сега се е спекло.
Имал ли е някой подобен проблем и как го е решил.
Благодаря.
Ivo_Dinkov - специалист
При мен ползвах разредител за боя- не знам дали помогна малко, но след него видимо нямаше разлика и предпазните ленти не падаха лесно.
Съответно, прибягнах до неабразивен препарат от типа на Циф- аз купих по- евтиния вариант на турския производител Хаят- Бингосил.
С гъба, напоена с топла вода и доста препарат търках 2 дни общо 4- те прозореца.
Попсувах на воля, може би всички съседи разбраха колко съм бесен на безхаберието на предишния собственик :mrgreen:
Накрая останаха разни тънки ивички, които категорично отказаха да паднат- там рискувах и със шпакличка ги изчистих. За 4 прозореца сумарно има 5- 6 драскотини, които причиних с тази манипулация.
bulhomes2 - майстор
Наскоро четох тема за това. Трябва да беше в този форум. Потърси в раздела с дограмите. Имам смътни спомени за WD-40... Имаше решение със сигурност.
Стефко - специалист
Предпазното фолио БИ ТРЯБВАЛО да го премахват монтажниците. Или да предупредат собственика да го премахне незабавно след обръщане на местата около дограмата. Но тарикатите си спестяват няколко секунди работа. За мен е необяснимо това, което след време става голям проблем.
Делян - специалист
При мен повечето лепенки бяха махнати, но на тяхно място, за да пазят дограмата при шпакловката, са залепили хартиено тиксо, което не са махнали веднага. И шоуто с премахването на лепилото, останало от тиксото започна. Използвах син спирт и здраво търкане и така за 1-2 часа почистих вратопрозореца. След почистването обаче се оказа, че дограмата е здраво надрана, най-вероятно от маламашката на шпакловчика. Сърбите за такива случаи имат една приказка: "Е*ем ти и господу, и солнце, и все около тях"....
ivanovrg - специалист
скоро и аз се измъчих с едни прозорци
пробвах с какво ли не
и с АЦЕТОН не стана
накрая с една шпакличка много внимателно ги изчегартах
друг пат няма да се хващам на тази игра
Ivo_Dinkov - специалист
Хора всякакви- предишния собственик на апартамента ми е продавал дограми и са му я монтирали негови работници, а не са махнали лентите.
Честно казано, повече ме измъчи само изчегъртването на блажната боя от стените в банята :weedman:

Тема "PVC-дограма-предпазно фолио." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: