Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pagoda - помощник
Здравейте,
трябва ми съвет как и с какво да изолирам комин, който минава през 2 от стаите. Коминът е изграден от коминни тела, от онези рехавите. В момента строежът е на етап гипсокартон и сега трябва да изолирам и комина. От комина се просмуква една чернилка като мазут и мирише. В момента стаите не се отопляват, защото целия етаж е в строеж.
Моля дайте съвети с какво и как да изолирам хубаво комина преди да затворим с гипсокартона.
Мерси предварително!
preslav - майстор
pagoda написа:
Здравейте,
трябва ми съвет как и с какво да изолирам комин, който минава през 2 от стаите. Коминът е изграден от коминни тела, от онези рехавите. В момента строежът е на етап гипсокартон и сега трябва да изолирам и комина. От комина се просмуква една чернилка като мазут и мирише. В момента стаите не се отопляват, защото целия етаж е в строеж.
Моля дайте съвети с какво и как да изолирам хубаво комина преди да затворим с гипсокартона.
Мерси предварително!
Доколкото ми е известно най-важното мероприятие е комина да се измаже отвътре - външното измазване не от съществено значение. Допитай се до специалист и не се опитвай да икономисаш 100 лв. защото после може години наред да се мъчиш!
koleto84 - специалист
С 5см. итонг на около 5см.разтояние,вече 6-ста година няма проблем.Комина е на панелка.Преди това черни петна и неприятна миризма.
Ако избие пак материали за 50-60 лева и така. :)
Mega - специалист
... Гледах една от голямите строителни фирми как изолира комините. Та комина, след това изолация. Не знам каква е, но е нещо от рода на неопор 6-8 см. поне така изгледжа. След това зид с бетонови тухлички. След това замазка. Това видях, седят доста масивни.

Тема "Как да изолирам комин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: