Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Харалампи - специалист
Често е невъзможно да се изнесат мебелите от ремонтираната стая. Тогава се процедира по два еднакво неприемливи начина. Единият е да се съберат в средата на стаята, а вторият да се местят постоянно от стена на стена при което им се е...ва мамата.
Решението е да се направи количка с пияни колелца и една плоскост ПДЧ. И не една а няколко, колкото са необходими. Обикновенно има поне две големи секции които е трудно да се изнесат от ремонтирната стая. Проблем възниква и когато се наложи да се изнесе цялото съдържание на секцията и до края на ремонта да му се търси място. Решението с мобилните мебели позволява да си държите секциите пълни и въпреки това да можете да ги местите където няма да ви пречат.

Аз лично съм си направил в момента мобилни хладилника и мивката в кухнята. Върху нея съм сложил и още един шкаф пълен с чаши и си ги места където си сикам. Просто включвам хладилника на отсрешната стена.

Идеята беше на баща ми. Реши човека да си прави сам мебели в стаята която ползва като работен кабинет. Оказа се че е много трудно да се вкарат плътно секциите, особено ако пода е ламинат а те са доста тежки.

Не е добра идеята при неравни подове.
rendo - специалист
Да много си прав а идеята ти е супер !
Искам да добавя само още 2 варянта които съм виждал и са ме изумили :

1-во в обкова за мебели има един тип крачета които са на 2 части като една е на винт в другата - помагат много коато рябва да се нивелира мебелта и към тях се закача и челната декоративна дъска ... А именно къде е идеята - мебелта стои на тях когато въпросните крачета са на "0" в момента когато развъртиш 3-4 мм от крачетата вече те носят тежеста а колелцата са във въздуха - много добра идея ако някой си прави мебели и иска да направи нещо по масивно като гардероб или темподобни ....

другото което съм забелязал на секции е следното - секцията си седи на въпросните пяни колелца - които обаче имати малък палец за спирачка - така, че като се облегнеш на секцията тя да не тръгне на някъде си ..... и същевеременно челната дъска не стои фиксирана а е на панта така, че когато тръгнеш да местиш секцията да можеш да я повдигнеш за да не ти пречи при транспортирането .
Харалампи - специалист
Абе всъщност идеята не е точно такава. Количките се слагат само когато трябва да се преместват мебелите. Не си стоят отдолу при нормална експоатация. Ми едно хубаво колелце струва поне 5 лв. Няма смисъл да го погребвате за няколко години под секцията. Даже когато се слага на количката секцията ако има крачета те се махат за да не опират. Ако правите много боклуци при ремонта, добре е (да не казвам задължително) да измитате по пътя на преместване. Особено ако мебела е по-висок отколкото широк. Тогава става доста нестабилен и всяко препятствие (камъче) може да се окаже фатално.

Тема "Мобилни мебели. Когато не можете да ги изнесте при ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: