Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте, имам 4 пейки, на които искам да ушия седалки от подходяща дамаска, но не знам нито какъв дунапрен да използвам нито от къде да го закупя? Ходих до Бриколаж, но там цената е много висока и нямаше кой да ми обясни за какво точно е подходящ дунапрена който предлагат :sad:
shotik - майстор
Предполагам ,че си от София,затова иди на бул"Хр.Ботев "на спирката на трамвая пред бул "Сливница "посока гарата.На самата спирка има магазин за тапицерии,дунапрен и др аксесоари.
NRG7 - специалист
katerrina, дунапрен поне от 4/6 см. ще ти е достатъчен за пейките. А,ако искаш да станат по удобни и комфортни можеш да опиташ с пенолатекс(по-скъпичък е),но върши добра работа не уляга,както става в последствие с дунапрена.

Прикачен файл

razrez_4.jpg
razrez_4.jpg (7.4 KиБ) Видяна 22390 пъти

Прикачен файл

MatFoamRubber(Latex).gif
Синтетичен латекс. Има прекрасни еластични свойства и голяма издръжливост на деформация. Използва се за пълнежи на седалките, възглавниците и подлакътниците в самолети, влакове и други места с голяма натовареност. Тройно по-скъп и тежък е от дунапрена и с
MatFoamRubber(Latex).gif (6.09 KиБ) Видяна 22390 пъти

Прикачен файл

Klasik.jpg
Klasik.jpg (32.74 KиБ) Видяна 22390 пъти
NatalyTake - специалист
Катерина, дунапрен най-различни размери и дебелини има в търговската складова бада до Метро-Божурище, уличката преди оградата му. завиваш вдясно и влизаш в складовата база. там попитай на портала и те ще ти кажат, кое хале продава дунапрен-то е близко до портала. цените са сносни. шила съм за пейки такива възглавнички-с връзки и цип на калъфката, та като се наложи да ги събличам - д аги пера-щото в градината винаги има какво да ги нацапа. ако още нещо те интересува-питай. имам опит в тази работа.
успех ти желая в начинанието.
karamundi - специалист
има магазин за дунапрен на женския пазар в началото от към цветята цени сносни и всякаква плътнос успех :wink:
Spokoiniq - майстор
NRG7 написа:
katerrina, дунапрен поне от 4/6 см. ще ти е достатъчен за пейките. А,ако искаш да станат по удобни и комфортни можеш да опиташ с пенолатекс(по-скъпичък е),но върши добра работа не уляга,както става в последствие с дунапрена.
На листа в различни дебелини в София може ли да кажеш къде?От Екон в Русе знам че се поръчва, но тук на склад дали има?
bravo - напреднал
Имаше един малък магазин бояджийски или железария, на бул. Мадрид в отсечката между канала и Черковна от страната на театър София. Там продаваха всякакви размери дунапрен и твърдяха, че е на заводски цени. Прилични бяха, доста под тези в бриколаж. Търсех за подобни цели, но засега съм замразил проекта.
vk - специалист
Дайте информация, къде в София се продава дунапрен със по-висока твърдост или пък Пенолатекс - за тапициране на един диван. Какви са минималните размери, които се продават от складовете.
Намерих тук - но е в ловеч - http://www.eurofoambg.com
и това: Армада - 088-920-22-17 (а този номер не работи)
Намерих и тук: http://www.kovafoam.com , обаче е в Севлиево. Kазаха че имали склад в София, на бул. Сливница , кръстовището на Орион.

Тема "Дунапрен за тапицерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: